Fox in the Box chystá opěvovanou fantasy válečnou hru Burning Banners
Novinka zdroj: Compass Games

Fox in the Box chystá opěvovanou fantasy válečnou hru Burning Banners

18. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Americké studio Compass Games se sídlem ve státě Connecticut se již po 20 let zaměřuje na tvorbu žetonkových válečných her, které zpravidla bývají určené pro poměrně úzkou skupinu hráčů. Nicméně letos se studiu podařilo pořádně zabodovat hrou Burning Banners, o níž se v kruzích nejen příznivců válečných her jeden čas mluvilo prakticky neustále.

Na poměry této skupiny deskovek hra vyniká vizuálním zpracováním, kdy je radost pohledět nejen na obálku krabice, ale také na jednotlivé komponenty, ať už je řeč o ručně malované mapě (složené ze čtyř dílů), nebo o postavách na žetoncích.

Navíc nejde o nic historického, ale o souboj šesti království ve fantasy světě, přičemž celý konflikt se rozpíná na ploše 29 scénářů. Ty mohou být propojené do malých celků, jako je například souboj dvou království na pouhé jediné mapě, nebo půjde o velkou kampaň, v níž se utká všech šest království na všech čtyřech propojených mapách.

Čeká vás jak souboj řadových jednotek, tak i hrdinů a nebude nouze o sesílání kouzel, obléhání hradů a prozkoumávání tajuplných zákoutí země. Hra se přitom může pochlubit velice přístupnými pravidly, která ji ale nepřipravují o potřebnou hloubku. A až vám základy přejdou pod kůži, obohatíte si zážitek o pokročilejší pravidla.

Navíc by celý zážitek dvěma až šesti hráčům neměl zabrat celý večer, ale pouhou hodinu. To vše si časem užijete v češtině díky vydavatelství Fox in the Box, které doufá, že tím započatá spolupráce s Compass Games neskončí. Jen berte na vědomí, že se deskovka Burning Banners už teď ve své anglické verzi pohybuje kolem 3 tisíc korun.

Nejnovější články