Fox in the Box prohlubují spolupráci s Chip Theory Games a česky vydají skvělý Cloudspire
Novinka zdroj: Chip Theory Games

Fox in the Box prohlubují spolupráci s Chip Theory Games a česky vydají skvělý Cloudspire

3. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Jak to vypadá, spolupráce vydavatelství Fox in the Box a studia Chip Theory Games funguje jako na drátkách. Díky ní se totiž tuzemští hráči mohou těšit na české verze povedených či očekávaných projektů, kam patří kostkové Too Many Bones, série 20 Strong či The Elder Scrolls: Betrayal of the Second Era. Tím se však ani zdaleka nekončí, jelikož lišáci zrovna oznámili další společný projekt, kterým je počeštění chváleného Cloudspire.

Titul původně vyšel už v roce 2019 a od té doby skrze různá rozšíření nabobtnal do úctyhodných rozměrů. Základ se nicméně neměnil a i nadále jde o strategickou hru pro sólisty a skupina až 4 lidí, která se významně inspiruje u žánru tower defense a MOBA her. V kooperativním/sólo režimu se hráči řídí knihou scénářů, která vypráví události z pohledu jedné z dostupných frakcí. Součástí ovšem jsou i PvP šarvátky, kde se frakce snaží přelstít ostatní.

Každá z nich se snaží získat vzácnou energii v plovoucí říši Ankar. Jakmile ji získají, snaží se ji ubránit svou armádou a stavbou věží zvaných Spires, které lze do budoucna rozšiřovat a vylepšovat. Armádu lze umístit buď jednotlivě, případně do hromádek, což vám umožňuje skrývat silné jednotky. K armádám se pak mohou přidat i hrdinové, které však můžete využít i pro průzkum a hledání zdrojů. Do toho všeho vám bude vidle házet balíček událostí, které významně mění podmínky boje. Všechny frakce se pak od sebe liší unikátními jednotkami, hrdiny, příběhovým pozadím i vlastnostmi/schopnostmi.

Pravidla patří ke komplexnějším, tudíž je Cloudspire mířený především na zkušenější hráče, kterým navíc nevadí jedním sezením strávit klidně i tři hodiny. Tudíž do portofolia Fox in the Box skvěle zapadne.

Tuzemskou verzi hry získáte během chystané kampaně na Gamefoundu, která nabídne rozšíření Harbinger přidávající tři nové frakce a další scénáře. Nicméně tuhle expanzi si v češtině zatím nekoupíte. Vydavatelství nechce fanoušky zahltit, tudíž v našem rodném jazyce zatím vyjde „jenom“ základní hra, rozšíření Griege a doprovodný artbook Joint War.

Spuštění kampaně je přichystané na 8. října, během něhož se dozvíme i přesnou cenovku.

Nejnovější články