Foxové přeloží další hru tvůrců Mind MGMT – Corps of Discovery
Novinka zdroj: Off the Page Games

Foxové přeloží další hru tvůrců Mind MGMT – Corps of Discovery

9. 8. 2024 15:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství Fox in the Box si vybralo tento týden k oznámení celé řady chystaných lokalizací deskovek. Nejprve jsme se dozvěděli o rozšíření Supermoon pro Neznámou planetu, následně došlo k potěšení sólo hráčů s překladem hry Coservas a nyní se zraky obrací k milovníkům kooperací se hrou Corps of Discovery.

Za jejím designem stojí Jay Cormier a Sen-Foong Lim, tedy duo zodpovědné za poměrně unikátní zážitek Mind MGMT. První jmenovaný je zároveň podepsaný třeba pod Pochmurným krajem, zatímco druhý pod Kingdom Rush: Thrlina v čase.

Corps of Discovery je kooperativní dedukční hra, v níž budete za časů Lewisa a Clarka objevovat Ameriku, která je sužovaná přívaly monster. Hra využívá poměrně unikátní hrací desku, do které se zasouvají nejrůznější mapy se zaslepenými políčky.

V průběhu hry budete tato políčka odhalovat a nacházet tak například suroviny, které vám pomohou s denními výzvami a vypořádat se s monstry. Hra má i logickou vrstvu, kdy například víte, že dřevo se vždy nachází u vody a je jen jedno v každém řádku a sloupci, takže můžete jít štěstí naproti.

Deskovka si prošla úspěšnou kampaní na Kickstarteru, kde 3 300 podporovatelů přispělo na její vznik částkou 7,5 milionů korun. Česká verze zatím nedostává datum vydání ani název, ale víme, že nejprve vyjde jen základní hra a podle zájmu o ní se rozhodne o případných rozšířeních.

Nejnovější články