Frodo, Bilbo, Gandalf a další se potkají v kooperativní štychové hře podle Pána prstenů
Novinka zdroj: Office Dog

Frodo, Bilbo, Gandalf a další se potkají v kooperativní štychové hře podle Pána prstenů

24. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Asi se jen tak nestane, že by se značka Pán prstenů jednou provždy odmlčela. Na živu ji udržují nejen nové seriály a filmy, ale také deskovky, mezi nimiž se nový kousek objevuje rok co rok. Ostatně už za pár dní vyjde vele očekávaný Duel o Středozem a z kraje příštího roku se můžeme těšit na kooperativní štychovku.

Jmenuje se Pán prstenů: Společenstvo prstenu – Štychová karetní hra a jak už vám název napovídá, nebude jí chybět česká lokalizace díky vydavatelství Asmodee Czech Republic (dříve Blackfire).

Tato karetka je určená pro jednoho až čtyři hráče (s upravenými pravidly pro hru ve dvou a v jednom), jimž jedna partie zabere kolem dvaceti minut. Jedná se ale o kampaňovou hru s celkově osmnácti kapitolami, které jsou zamýšlené v pevně daném pořadí, které věrně kopíruje první díl knižní ságy, nicméně by mělo být možné zahrát si je libovolně na přeskáčku.

zdroj: Office Dog

Chronologické pořadí ale bude tematičtější, jelikož každé kapitole předchází příběhová karta s úryvkem vyňatým přímo z knihy. Po navození atmosféry se můžete pustit do hraní štychové hry, což jako obvykle obnáší vynášení karet různých hodnot a barev, jimiž se hráči dle konkrétních pravidel přebíjejí.

V tomto případě ale spolupracujete na pokoření dané kapitoly, tedy se jednak snažíte vyhnout nebezpečí a druhak splnit cíl své postavy (kupříkladu hráč za Froda se chce dostat k prstenu). Celou hru ale nehrajete za stejnou postavu, jelikož se střídají, přibývají a ubývají přesně tak, jak se tomu děje v původním příběhu.

Krabička obsáhne všehovšudy 144 karet a pět žetonů, které berou dech svou vizuální stylizací, jež imituje skleněné vitráže. Vydání hry Pán prstenů: Společenstvo prstenu – Štychová karetní hra je naplánované na 17. ledna příštího roku a zahraniční cena činí 25 dolarů, tedy v čistém přepočtu 565 korun.

Nejnovější články