Havoc je drsnější, komplexnější a vesmírnější varianta Summoner Wars
Novinka zdroj: Nyx Studios

Havoc je drsnější, komplexnější a vesmírnější varianta Summoner Wars

5. 9. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Líbí se vám styl hry Summoner Wars, ale neholdujete tolik barevnému fantasy? Pak by vás mohla zaujmout deskovka Havoc, která láká na líté karetní boje ve sci-fi zasazení.

Jádro obou her je opravdu velice podobné. Mezi hráči je rozprostřený herní plán, na který vykládáte své karty představující jednotky, jež se po plánu pohybují a útočí na své soupeře. Havoc je ale daleko komplexnější hra plná spousty typů karet, které se na plán nevykládají a jen podporují vaši strategii.

Jsou tu karty s jednorázovými efekty, které buď pomohou vám, nebo uškodí soupeři. Jsou tu mocné artefakty ovlivňující dění na bojišti. A své jednotky můžete vybavovat dalšími kartami, aby byly bojeschopnější.

Karty vykládáte za manu, kterou získáváte automaticky na začátku tahu a její obnos se neustále zvyšuje o jedna. Cílem je zabít soupeřova pilota. Toho si všichni hráči volí před začátkem hry, stejně jako mecha, kterého bude pilotovat. Dohromady dají celkové životy vaší postavy a její schopnosti.

Po výběru těchto karet vás ještě čeká stavba balíčku ze všech dostupných karet, který by měl mít alespoň 40 karet, ale představivosti a různým strategiím se tu meze nekladou. Pokud je vám takové karetní válčení po chuti, můžete zamířit na Kickstarter a hru Havoc si tam pořídit v jedné ze tří edic.

Startovní sada za 1 350 korun vám poskytne tři piloty, dva mechy a dva předpřipravené balíčky se 122 kartami. Základní sada za 1 800 korun obsahuje čtyři piloty, tři mechy a téměř 200 karet. A konečně takzvaná Nyxwalker sada obsahuje 5 pilotů, 4 mechy a téměř 400 karet za 2 800 korun. Každá z těchto variant má navíc jiný vzhled hrací desky.

Poštovné do Evropy vychází na 610 korun a své hry byste se měli dočkat příští rok v dubnu až květnu.

Nejnovější články