Horizons of Spirit Island je přístupnější verze Duchů ostrova, která také vyjde v češtině
Novinka zdroj: Greater Than Games

Horizons of Spirit Island je přístupnější verze Duchů ostrova, která také vyjde v češtině

3. 6. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Duchové ostrova se na našem trhu moc hezky uchytili. Vydavatelské duo Rexhry a Fox in the Box už ke hře vydalo několik rozšíření a další se ještě chystá, a protože si tandem dal za cíl vydat úplně vše, co se týká této náročné kooperativní hry, oznámení překladu samostatné hry Horizons of Spirit Island na sebe nemohlo nechat dlouho čekat.

Horizons of Spirit Island je o poznání menší bratříček původní hry Duchové ostrova, s níž sdílí mnohé, ale zároveň je svůj. Zahrát si ho můžete jen v jednom, dvou nebo třech hráčích a musíte se obejít bez modulární herní mapy, místo níž tu je pevná hrací deska, ale aspoň oboustranná. Stejně tak jsou veškeré komponenty pokládané na mapu jen z kartonu, žádné hezké 3D vesničky.

Horizons of Spirit Island zdroj: Greater Than Games

Je tu ale pět nových duchů, kteří nejsou tak komplexní jako ti z původní hry a jejích rozšíření. Nicméně z herního hlediska půjde de facto o to samé, tedy v roli titulních duchů chráníte ostrov před kolonizátory. K tomu budete využívat jedinečné schopnosti duchů a velkou spoustu karet s dalšími akcemi.

Hra Horizons of Spirit Island dělá vše pro to, aby byla přístupnější variantou původních Duchů ostrova, nicméně i přesto je kompatibilní se všemi dosud vydanými produkty, takže se od ní můžete snadno odpíchnout k původní hře a kombinovat jednotlivé duchy.

Vzhledem menšímu množství komponent a použití kartonu se povážlivě smrskla i cena. Zatímco Duchové ostrova stojí v obchodě studia Greater Than Games 90 dolarů (2 tisíce korun), tak Horizons of Spirit Island pouhých 35 dolarů (800 korun).

Čeští vydavatelé si po předchozích zkušenostech s komunikací s tímto studiem vůbec netroufají odhadovat, kdy se této hry a rozšíření Oživlá příroda pro původní Duchy ostrova dočkáme.

Nejnovější články