Hrabivci je hra plná veverek ze stejné série jako Foxy a Ptáčci
Novinka zdroj: Tlama Games

Hrabivci je hra plná veverek ze stejné série jako Foxy a Ptáčci

31. 5. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Vydavatelství TLAMA games je tu s dalším tradičním pátečním oznámením, kterým je malá rodinná hra Hrabivci. Ta spadá do série Fluffy Animals studia GateOnGames spolu s deskovkami Foxy, Ptáčci a Alpaca.

Počeštěná Foxy je už nějakou dobu na trhu, Ptáčci jsou nedávno oznámení a ještě na ně čekáme a Alpaca je poslední hrou, k níž se české vydavatelství zatím nevyjádřilo. Teď už ale dejme prostor hře Hrabivci, která je předělávkou hry 7: The Sins z roku 2019 (a přiznejme si, veverky se asi budou prodávat přece jen lépe než malá hra s tematikou smrtelných hříchů…).

Hrabivci je kompetitivní hra pro 2 až 5 hráčů na zhruba 20 minut, kde si z herního plánu vezmete všechny karty vámi zvoleného druhu potravy. Pak se jich můžete zbavit a získat za to cenný žalud, nebo si je ponecháte jako zásoby na zimu.

Mimochodem, těmi zásobami nejsou jen buráky, ale také suchary, bonbóny, lízátka, či dokonce sušenka oreo. Vtip je v tom, že od každého druhu nechcete mít ani málo, ani moc, zřejmě proto, aby vaše veverka měla v zimě vyvážený jídelníček.

Za málo karet jednoho druhu na konci hry ztrácíte body, za 2, 3 až 4 karty body dostáváte a dále už zase ztrácíte. Získané žaludy se počítají ke každému druhu potravy. Hru Hrabivci si už teď můžete předobjednat přímo v obchodě TLAMA games za 359 korun (jinak bude stát 449 korun) a dočkat byste se jí měli letos v září.

Nejnovější články