Hry o ptácích? Ale jděte, nastává čas králíčků! Věnuje se jim třeba deskovka Coney
Novinka zdroj: Little Rocket Games

Hry o ptácích? Ale jděte, nastává čas králíčků! Věnuje se jim třeba deskovka Coney

14. 6. 2023 8:46 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Italské studio Little Rocket Games, které se v minulosti postaralo například o hry Hens a One Card Dungeon, se vydalo na Kickstarter se svým dalším projektem Coney. Už z prvních obrázků je patrné, že se jedná o další hru s roztomilými zvířátky, ale možná vás zaujme, že po všech těch ptácích a zoo nadešel čas králíčků!

V této menší karetní hře se totiž stanete králičím farmářem, kdy bude vaším cílem na ploše pouhých 20 minut vytvořit svou farmu o 3x3 kartách. A podobně jako třeba v českém Akvárku bude hodně záležet na tom, jaký králíček sousedí s kterým.

Musíte se zkrátka řídit jejich pravidly o sousedství, pokud chcete, abyste za ně na konci hry dostali body. Zároveň mohou jednotlivé karty poskytovat bonusové zdroje na konci každého vašeho tahu a nechybí ani bonusové bodovací podmínky.

Coney zdroj: Little Rocket Games

Ke hře může zasednout od dvou do čtyř hráčů a je patrné, že půjde primárně o rodinnou záležitost, která se kdekomu může trefit do vkusu svými barevnými ilustracemi. Tvůrci potřebují na Kickstarteru vybrat v přepočtu 71 tisíc korun, načež se začnou odemykat dodatečné bonusy jako další unikátní ilustrace či pomocné karty.

Coney si můžete pořídit již za 120 korun, pokud vám tedy nevadí vytisknout si ji doma již toto září. V opačném případě asi budete chtít fyzickou edici, která stojí 475 korun a dostane se k vám v dubnu příštího roku.

Pokud máte známého, který by o hru také stál, tak můžete ušetřit na bundlu dvou kopií za 850 korun a poslední možností je za ty samé peníze sáhnout po balíčku s hrami Coney a Hens.

A s poštovným je to trochu složitější. Tvůrci totiž v kampani neuvádějí Českou republiku ani v jedné ze tří Euro zón, což by znamenalo, že se na nás vztahuje „zbytek světa“ za nepříjemných 830 korun (plus daň). Přitom ale například na Slovensko posílají za tři stovky. Tak snad jde jen o chybu.

Pokud si nejste podporou hry jistí, můžete si přečíst její pravidla a pak si jí vyzkoušet v Tabletopii.

Nejnovější články