I Similo s Jurským světem se již velmi brzy dočká počeštění
Novinka zdroj: Horrible Guild

I Similo s Jurským světem se již velmi brzy dočká počeštění

15. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Je to sotva měsíc, co studio Horrible Guild s nadšením oznámilo ještě jednu krabičku v bohaté sérii karetních her Similo a jak se upřímně dalo očekávat, české vydavatelství Albi příliš neotálelo a přispěchalo s oznámením lokalizace.

Můžete se tak začít těšit na hru Similo: Jurský svět, která na náš trh dorazí již 17. října a pořídit byste ji měli do 350 korun. Jak už název napovídá, celkově 37 karet zachytí na svých velkých ilustracích prehistorické tvory ze známé filmové ságy o dinosaurech.

Jistě ale překvapí (obzvlášť po předchozích zkušenostech se hrou, zejména jejími jinými licencemi), že mezi kartami jsou opravdu jen dinosauři a tvůrci si tak nechali utéct příležitost (nebo ji snad schovávají do dalšího balení?) zachytit na kartách typické karikatury slavných hrdinů a jiných, ne zas tak kladných postav.

A pokud náhodou o hře Similo slyšíte úplně poprvé, tak vězte, že se jedná o karetní kooperačku pro 2 a více hráčů od 7 let, v níž jeden hráč napovídá vše svým spoluhráčům jednu hledanou postavu. Ta je všem na očích, ale protože je vedle ní dalších 11 karet, není hned zjevné, která z nich to je.

A hráč ji svým spoluhráčům napovídá hraním dalších karet postav/tvorů z ruky buď vertikálně, nebo horizontálně. Prvním případem spoluhráčům říká, že hledaná karta má něco společného se zahranou kartou, druhý případ pak tvrdí opak. Může jít jak o čistě vizuální, tak i charakterní příměr, ale protože napovídač nemůže napovídat jinak (tedy ani slovně, ani posunky), hráči si jeho kartu nápovědy mohou vyložit jakkoliv a vznikají tak u stolu opravdu humorné situace.

Similo je zkrátka doporučení hodná hra v každé, tedy téměř každé variantě.

Nejnovější články