Iliad a Ichor jsou dvě duelové hry plné mytologie od Reinera Knizii
Novinka zdroj: Bitewing Games

Iliad a Ichor jsou dvě duelové hry plné mytologie od Reinera Knizii

1. 7. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Velezkušený autor Reiner Knizia má ve svém portfoliu spoustu skvělých her pro dva hráče jako Marabunta či Skol ty Skoty!, k nimž se časem přidají další dva kousky – Iliad a Ichor. Oba jsou součástí jedné kickstarterové kampaně od studia Bitewing Games (a zahajují plánovanou sérii dvojkovek Mythos Collection), jsou strategické, odehrávají se na čtvercovém plánu a stojí 675 korun. Každý se ale samozřejmě hraje jinak.

Iliad

Iliad zdroj: Bitewing Games

Ve hře Iliad budete umisťovat dílky na společný herní plán. Každý vám po svém umístění umožní provést akci (například přesunout jiný dílek) a vaším cílem je zaplnit řádek či sloupec tak, abyste měli větší sílu než soupeř.

Po zaplnění totiž každý dílek přinese určité množství síly, přičemž hráč s větší silou si vybere jeden ze dvou speciálních žetonů božstev přilehlých danému řádku či sloupci, zatímco druhý hráč si vezme zbylý žeton.

Hráč, který jako první získá pět žetonů různých božstev, zvítězí. Pokud oba hráči získají pět různých žetonů současně, rozhodnou o vítězi body na těchto žetonech, které mohou být kladné i záporné. Celé to odehrajete do 30 minut a nechybí možnost projít si pravidla.

Ichor

Ichor zdroj: Bitewing Games

Ve hře Ichor disponuje každý z hráčů jinou sadou kartonových figurek, kdy se pokusí vyhrát jejich pohybem po plánu. Ve svém tahu jednoduše pohnete jednou ze svých figurek v jednom směru, dokud nenarazí na jinou figurku nebo konec plánu.

Následně na všechna políčka, jimiž jste prošli, umístíte vlastní žetony, případně vyměníte soupeřovy dříve umístěné žetony za vlastní. Kdo jako první takto umístí všechny své žetony, zvítězí.

Na tuto hru si musíte vyhradit už 40 minut a do jejího průběhu ještě promluví mocné jednorázové schopnosti hráčů, stejně jako brány, které vám poskytnou své efekty, kdykoliv jimi projdete. Pravidla k nahlédnutí zde.

Kickstarter

Každá z her na Kickstarteru stojí 675 korun, ale nechybí ani jejich deluxe verze s dřevěnými komponenty, látkovými pytlíky či obří plastovou figurkou piedestalu (142x55x38 milimetrů), přičemž můžete výrazně ušetřit, když si koupíte obě hry ve výhodném balíčku.

Poštovné činí příjemných 210 korun a z celkové částky ještě uhradíte daň. Jedné či obou her se dočkáte příští rok v březnu.

Nejnovější články