Invincible: The Card Game je další hra z populárního komiksového světa drsných hrdinů

24. 9. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Komiksový svět značky Invincible zažil v posledních letech zvedající se vlnu popularity, která odstartovala výborným animovaným seriál pro dospělé od Amazonu. Ten dokázal na obrazovky skvěle přenést univerzum drsných hrdinů ze sešitů, které legendární autor Robert Kirkman přivedl k životu už v roce 2003. Tenhle úspěch pak odstartoval lavinu dalších produktů, jež jsou na licenci založené. Nově pak mezi ně bude patřit i Invincible: The Card Game.

Invincible: The Card Game zdroj: Skybound

Hned na začátku upozorníme, abyste si hru nepletli s povedeným Invincible: The Hero-Building Game. Jedná se o odlišný produkt, který vzniká pod taktovkou vydavatelství Indie Boards & Cards (Výprava, Záchranáři). Půjde o kooperativní karetní zápolení, kde se v kůži oblíbených hrdinů postavíte plejádě záporných postav a společnými silami se je pokusíte udolat.

O hře prozatím nejsou dostupné detailní informace a jisté jsou pouze tři věci. První je, že se bude využívat vizuální podobu ze zmíněného seriálu. Druhou skutečností je, že hraní bude založené na systémech ze série Konec věků. Těšit se proto můžete na tvorbu balíčku, nestálé pořadí tahů či absenci míchání balíčků. No a poslední dnes už známou věcí je, že všechny zbylé detaily se dozvíme 8. října, kdy odstartuje crowdfundingová kampaň na Kickstarteru. Samotná hra by měla vyjít v srpnu příštího roku.

Existence Invincible: The Card Game je každopádně výsledkem podepsání několikaleté dohody mezi Indie Boards & Cards a Skybound Entertainment, kteří značku vlastní. Její podmínky nebyly odhalené, ale je z ní evidentní, že Skybound je odhodlaný značku kout do té doby, dokud je žhavá. Jinak by kromě zmíněného Invincible: The Hero-Building Game nevzniklo ještě Invincible: The Dice Game.

„Jsme nadšení, že můžeme ve spolupráci se společností Skybound na stoly přinést Invincible: The Card Game. Skybound neustále nastavuje laťku se svými skvělými značkami a my již dlouho obdivujeme jejich schopnost vytvářet přesvědčivé a pohlcující světy. Spolupráce na převedení světa Invincible do dynamického stolního zážitku je neuvěřitelnou příležitostí a my se těšíme, že fanouškům přineseme něco skutečně výjimečného,“ slibuje si Travis Worthington, ředitel Indie Boards & Cards.

Nejnovější články