Jedna z nejlepších zakreslovaček Three Sisters se zabydlí u vydavatelství BoardBros
Novinka zdroj: Vlastní foto autora

Jedna z nejlepších zakreslovaček Three Sisters se zabydlí u vydavatelství BoardBros

2. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Three Sisters je zakreslovací hra od zkušeného designérského dua Ben Pinchback a Matt Riddle, které z vás udělá farmáře. Název „Tři sestry“ totiž neodkazuje na legendární českou kapelu, ale na skutečnou zemědělskou techniku.

Tou je sázení kukuřice, fazolí a dýní pospolu. Kukuřice totiž poslouží fazolím jako opora pro jejich růst, fazole zase poskytují půdě potřebný dusík a dýně na oplátku mulčují půdu a omezují tak růst plevele a výskyt škůdců.

To všechno a mnohem víc budete dělat v této zakreslovací hře, kterou u nás časem vydá v češtině vydavatelství BoardBros. Vedle samotného růstu vás čeká vylepšování své kůlničky a tím i celého vašeho zahradničení, chov včel a prodej vypěstovaných plodin.

Celé to řídí kostky, jimiž se na začátku kola hodí, rozmístí se po rondelu s akcemi a následně je hráči draftují. Číslo kostky vám umožní zakreslovat v odpovídajících sekcích na vašem plánu, zatímco políčko, kde kostka byla, vám umožní spustit danou akci (například zavlažení zahrádky a s ní spojený růst plodin).

Jedná se o silně kombinační hru dávající vzpomenout na skvělý Hadriánův val, v níž vám neustále roste spousta stupnic, které se vám odměňují zakreslováním prvků v jiných částech hrací plochy a není tak neobvyklé zřetězit jedním tahem spoustu akcí za sebe.

Hru jsme si před časem sami vyzkoušeli a na základě opravdu skvělého zážitku jsme se divili, že si hra Three Sisters v té době ještě nenašla tuzemského vydavatele. Teď už ho ale má a musíme jen počkat, až se tento výtečný zástupce zakreslovacího žánru konečně rozšíří po českých obchodech. BoardBros totiž sami ještě neví, kdy přesně máme hru očekávat.

Nejnovější články