Karetka 20 Strong v novém díle zavede sólové hráče do pohádkové říše
Novinka zdroj: Chip Theory Games

Karetka 20 Strong v novém díle zavede sólové hráče do pohádkové říše

18. 7. 2024 10:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Už v červnu tuzemské vydavatelství Fox in the Box prozradilo, že počeští novou trilogii sólového systému 20 Strong od Chip Theory Games, který se v minulosti dočkal hry Solar Sentinels s dodatečnými tematickými balíčky s Too Many Bones a Hoplomachus Victorum. V tu dobu se vědělo, že trilogie ponese název Tanglewoods a bude obsahovat hlavní balíček Red a dvě rozšíření White a Gold. A teď, díky odstartované kampani na Gamefoundu, víme zase o kus více.

Pro připomenutí se sluší uvést, že za novými díly stojí Manny Trembley, který má v portfoliu Wroth či Marvel Dice Throne. Rovněž je ilustrátorem her Válka v Říši divů či Radlands: Gangy pustiny, což se na podobě Tanglewoods značně odráží a fanoušci hned rozpoznají jeho styl. Hlavně tedy ve spojení s Válkou v Říši divů, jelikož se opět podíváte do pohádkového světa.

Každá ze tří krabiček vás zavede do hustého lesa, který se snažíte v kůži jedné z ikonických hrdinek projít a postavit se svému úhlavnímu nepříteli. V Red se v kůži Červené Karkulky snažíte porazit Vlka, v Gold si coby Mášenka pokusíte poradit se třemi medvědy a ve White čeká Sněhurku souboj se zlou macechou. Cesta to pokaždé bude trnitá a zažijete během ní různé události, potkáte menší nepřátele a pasti.

Každý z balíků představí své jedinečné překážky i systémy. Unikátností této edice je systém zlaťáků, které fungují jako místní měna pro uplácení obyvatel, případně pro nákup vybavení u potulné stařenky. A kolem její nabídky byste rozhodně neměli pouze projít, jelikož právě vybavení zvyšuje vaše šance na úspěch. Jinak ale stále platí, že hlavním mechanismem je 20 kostek, s nimiž nejenom házíte, ale i různě manipulujete.

Základní verzi, tedy všechny potřebné komponenty společně s Red získáte v rámci kampaně za 700 korun. Samotné dodatky jsou poté naceněné na 470, případně 1 630 korun společně se základní krabicí. Pokud však již vlastníte předchozí core box a nepotřebujete nové kostky nebo chip tracker, můžete pár korun ušetřit a všechny novinky pořídit za 1 400. Všechny úrovně dostanou jako promo trojici univerzálních hrdinů a většina má právo na univerzální kampaňové rozšíření s Babou Jagou, která funguje jako místní obchodník.

Kdyby však vaše srdce prahlo i po předchozích titulech, můžete si kompletní sbírku pořídit za 3 030 korun. Před nákupem si ještě můžete přečíst pravidla. Dopravu si tvůrci tentokrát cení na 350 korun a bohužel se nevyhnete ani dani. Na druhou stranu na vydání nebudete čekat příliš dlouho, jelikož se s ním počítá na březen 2025.

Nejnovější články