Karetní duelovku Worn Wanderers: Cast of Steel si pověsíte na krk a vydáte se ven hledat svého soka
Novinka zdroj: Foto: Cleromancy Games

Karetní duelovku Worn Wanderers: Cast of Steel si pověsíte na krk a vydáte se ven hledat svého soka

13. 4. 2023 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Člověk si pomalu říká, že ve světě stolních her viděl už možná všechno, ale stejně se vždycky najdou projekty, které dokážou překvapit svým nápadem i konceptem. Vezměte si třeba chystanou karetní sběratelskou hru Worn Wanderers: Cast of Steel. To je titul, ke kterému nepotřebujete ani ten stůl. Prostě si svou sbírku pověsíte na krk či batoh a vydáte se do víru velkoměsta hledat svého soka.

Ano, jedná se o titul, který větu „vezměte si mě kamkoliv“ bere velice vážně. Nejdříve si vytvoříte tým šesti unikátních hrdinů zastoupených sběratelským smaltovaným připínáčkem, který si můžete dát v podstatě kamkoliv. Následně je vyzbrojíte kartami, které reprezentují třeba jejich výbavu, jako jsou zbraně a zbroje. No a pak už stačí najít nějakého dalšího nadšence, se kterým si dáte duel na zhruba 5 až 10 minut. Má jít o skvělý způsob, jak si zkrátit čekání na autobus, případně jak si nalézt nové kamarády.

Duel jako takový funguje podle velice jednoduchých pravidel. Během svého tahu zvolíte jednoho ze svých hrdinů, který zaútočí na jednoho z nepřátel. Poté porovnáte jejich hodnoty, a pokud byl nepřítel zasažen, otočí se vrchní karta, čímž se upraví statistiky. Tímto způsobem se bojuje do té doby, dokud jeden z hráčů nezíská 6 pokladů (ty se skrývají na poslední kartě postavy). Avšak o slovo se samozřejmě přihlásí i různé speciální schopnosti, které se skrývají na jednotlivých kartách hrdinů, což přináší dodatečný taktický rozměr.

 

Rozhodně se jedná o neotřelý až bizarní nápad, který ale reálně na nějakých festivalech může dost dobře fungovat. Každopádně Worn Wanderers: Cast of Steel má aktuálně spuštěnou kampaň na Kickstarteru, kde si ho můžete pořídit hned v několika úrovních.

Jeden ze startovních setů, který obsahuje 6 postav, 36 karet, pravidla a šňůrku na krk, vás zde vyjde na 760 korun. Oba dostupné startovní balíčky pak na 1 400 korun. Tento základ si ale také lze rozšířit dodatečnými boostery, které v sobě skrývají další karty. Za 1 850 korun dostanete vybraný starter set a dohromady 5 boosterů. Pokud chcete pět boosterů a oba základní balíčky, vyjde vás to už na 2 500 korun. Jako bonus ale dostanete limitovanou edici Crusher Iga.

Dostupná byla ještě možnost toho, že za 14 000 korun si můžete navrhnout vlastní postavu do hry (což bylo doplněné o základní balíky a 32 boosterů). Tato možnost se ale už vyprodala.

Vydání je plánované na listopad 2023, zatímco cena za dopravu je odhadovaná na nemalých 760 korun (+ VAT). Příjemnou zprávou ale je, že hra již vybrala přes 690 000 korun, takže se v bonusových cílech otevřela přítomnost režimu kampaně, stejně jako možnost foilových odznáčků v boosterech.

Nejnovější články