Karetní dungeon crawler One Deck Dungeon plný kostek dostane další pokračování a kompletní edici
Novinka zdroj: Asmadi Games

Karetní dungeon crawler One Deck Dungeon plný kostek dostane další pokračování a kompletní edici

20. 8. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

One Deck Dungeon je kompaktní karetní hra s kostkami pro jednoho nebo dva kooperující hráče, v níž máte za úkol zdolat tři patra podzemí a porazit finálního bosse. Činíte tak v kůži hrdiny, který hází velkým obnosem kostek, s jejichž pomocí zaslepuje políčka každého jednotlivého nepřítele podzemí.

Nezaslepená políčka vám uštědří zranění, případně urychlí čas, který je vám v každém jednotlivém patře dán. Poraženou kartu navíc získáte jako vylepšení, které vás může obdařit novou schopností. Hra je záměrně těžká, kdy vám s výhrou pomáhá postupné odemykání nových schopností na listu kampaně.

Původní One Deck Dungeon vznikl již v roce 2016, ale dočkal se už celé řady rozšíření včetně samostatně hratelného Forest of Shadows. Nyní se na BackerKitu financuje druhé samostatně hratelné rozšíření Relics of the Forge spolu s vylepšeným rozšířením Abyssal Trove a kompletní edicí hry nazvanou jednoduše Vault.

Relics of the Forge obsahuje další čtyři hrdiny, čtyři dungeony, 44 karet setkání, 30 kostek a 8 relikvií. Relikvie jsou nový typ karet, které vás doprovázejí celou hrou. Mají svou speciální schopnost, s jejíž pomocí vyrobíte palivo, kterým následně nakrmíte pec. Ta se vám na oplátku odmění krystaly (k aktivaci ultimátní schopnosti relikvie), hrdinskými kostkami či žetony kritických zásahů (žolíky).

Dále je tu rozšíření Abyssal Trove, které v sobě ukrývá minirozšíření Abyssal Depths, promo hrdiny a dungeony, pravidla pro hraní ve třech až šesti hráčích a 20karetní režim Dungeon Escape. A konečně je v nabídce ještě Vault, tedy krabice ukrývající všechny tři samostatně hratelné One Deck Dungeony spolu s Abyssal Trove.

Pokud vás zajímá jen nové rozšíření Relics of the Forge, tak ho v kampani pořídíte za 570 korun v běžné verzi, případně za tisícovku s plastovými kartami. Vault je naceněný na 1 800 korun, respektive 3 tisíce korun za verzi s plastovými kartami.

Poštovné do Čech vychází na 230 až 460 korun a budete muset zaplatit i daň. Vše by se mělo tisknout letos v prosinci, takže byste se svých odměn měli dočkat během jara příštího roku.

Nejnovější články