Karty bez cenzury jsou českou variantou populárních Karet proti lidskosti
Novinka zdroj: DickObraz

Karty bez cenzury jsou českou variantou populárních Karet proti lidskosti

21. 8. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Cards Against Humanity neboli Karty proti lidskosti vzaly před lety svět útokem. Tato velice nekorektní párty hra si získala srdce obrovského množství vyznavačů černého humoru, kteří se umí smát smrtelným, sexuálním, politickým i jiným otázkám a oblastem života člověka.

Přestože jde o světový úspěch, nikdy se nedočkala oficiálního českého překladu. To proto, že její tvůrci ji uvolnili zdarma a komunita tak začala vytvářet nejrůznější vlastní verze (třeba Karty proti Harrymu Potterovi…), včetně překladů.

Nyní se objevuje česká hra Karty bez cenzury, která se v ní silně inspiruje, ale upravuje ji pro potřeby českého publika. Má sice o 200 karet méně než původní Cards Against Humanity, ale obsažených 400 karet bude pořád dostatečných k vytvoření těch nejvtipnějších a nejnevkusnějších situací.

Stále platí, že se v každém kole odhalí karta s větou, v níž něco chybí. To něco hráči doplňují svými kartami z ruky a snaží se tak docílit co nejvtipnějšího výroku. Následně si skupinka všechny varianty přečte a rozhodne o nejvtipnější verzi.

Je potřeba nebrat na lehkou váhu název hry. Je skutečně bez cenzury a nevhodná pro hráče mladší 18 let, jelikož je plná vulgarismů a velmi explicitních situací (jak se můžete na vlastní nebezpečí přesvědčit v galerii). Pokud ale přesně něco takového potřebujete mít, seženete hru Karty bez cenzury přímo u českého výrobce DickObraz za 699 korun. A ano, s rozšířeními se počítá.

Nejnovější články