Karty proti lidskosti žalují Elona Muska za nedovolené vniknutí na cizí pozemek
Novinka zdroj: Cards Againts Humanity LLC

Karty proti lidskosti žalují Elona Muska za nedovolené vniknutí na cizí pozemek

26. 9. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Pojďme ten neustále rostoucí příliv novinek o oznamování nových či staronových her trochu naředit něčím jiným. Zprávou, která značně vybočuje z běžného konceptu a brouzdá do právních sfér. A přitom je docela humorná. Protože jak to vypadá, tak společnost Cards Againts Humanity žaluje Elona Muska a jeho společnost SpaceX za údajné nedovolené vniknutí na její pozemek.

Cards Againts Humanity vs SpaceX zdroj: Cards Againts Humanity LLC

Autoři oblíbené „zlé hry pro zlé lidi“ se sídlem v Chicagu svou žalobu založili ve čtvrtek minulého týdne. Skrze ni pak žádají odškodnění ve výši 15 miliónů dolarů (338 miliónů korun) za neoprávněné vniknutí na jejich pozemek v okrese Cameron v Texasu. Společnost tento pozemek měla prázdný, avšak v poslední době mělo na něm SpaceX, jenž má tři kilometry odtud odpalovací zařízení Starbase, dělat různé zásahy.

Podle zastupitelů Cards Againts Humanity dodavatelé firmy SpaceX vstoupili na jejich pozemek, vysypali zde obrovské hromady štěrku a přivezli sem svá zařízení a generátory pro jejich pohon, a to vše bez jakéhokoliv dovolení. Součástí dokumentu k žalobě jsou i doprovodné fotografie, které všechny tyhle prohřešky přímo zachycují, včetně stavu, ve kterém se pozemek nacházel předtím a potom.

Trochu paradoxní rovněž je, že pozemek deskoherní společnost zakoupila v roce 2017 za více než 2,2 miliónu dolarů (téměř 50 miliónů korun) skrze komunitní crowdfunding, aby narušila plány tehdejšího prezidenta Spojených států amerických Donalda Trumpa ve stavbě texasko-mexické zdi, která podle jeho slov měla pomoci s problémem migrace. Vzhledem k tomu, že pozemek dosud zůstával prázdný, tak se snaha evidentně povedla. Jenomže pak přišel další oligarcha, který se zjevně na dovolení neptá.

Společnost Cards Againts Humanity si chce touto žalobou rovněž utvrdit svou politicky aktivní tvář, a to především vůči zneužívajícím taktikám vlády a bohatých podniků, které se v konečném důsledku negativně odrazí na obyčejných lidech. I proto se rozhodla, že v případě, kdy bude žaloba úspěšná, poputují získané peníze všem podporovatelům, kteří pomohli zafinancovat koupi pozemku.

SpaceX se prozatím k žalobě nevyjádřilo.

Nejnovější články