Klasická strategická hra Diplomacy dostane v příštím roce nový díl
Novinka zdroj: Renegade Game Studios

Klasická strategická hra Diplomacy dostane v příštím roce nový díl

22. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Diplomacy je klasická a především letitá deskoherní značka, která je tady s hráči už od roku 1959. Jde o strategii, kde se hráči snaží obsazovat území, města, provincie, čímž získávají vojenskou sílu, aby v ideálním případě ovládli celou herní mapu. Její systémy jsou dokonce natolik důmyslné, že se na nich umělá inteligence učí lidskosti. A díky Diplomacy: Era of Empire bude mít nové dějiště.

Diplomacy: Era of Empire zdroj: Renegade Game Studios

Skrze projekt chce Renegade Game Studios, jež značku dříve získalo do svého hájemství, připomenout, proč tahle strategie stále stojí za pozornost, a zároveň ji přinést modernímu publiku. To tentokrát zavede do 19. století, jež bylo dynamickým a bouřlivým obdobím, kdy se bojovalo o oblasti Osmanské říše, indického subkontinentu, Číny, Indočíny a Východní Indie.

Hráči se o ně budou přetahovat coby jedna ze sedmi dostupných říší, kam patří Británie, Francie, Rusko, Turecko, Čína, Japonsko a Nizozemsko. Všichni mezi sebou soupeří o kontrolu, uzavírají různá spojenectví a zároveň je občas porušují. Hlavním prvkem toho všeho je logicky vyjednávání, během něhož se navzájem snaží přelstít, zatímco chtějí udržet křehkou rovnováhu mezi spoluprací a soupeřením.

Důležité je, že ve hře nehraje roli náhoda, jelikož zde nejsou kostky. Všichni se proto musí spoléhat na svou vlastní chytrost a důvtip. Vzhledem k tomu, že jde opravdu o hutný zážitek, můžete s ním při jednom sezení docela pohodlně strávit 4 hodiny. Do místní pře se pak mohou vrhnout klidně pouze dvojice, nicméně titul podporuje až sedm vládců.

Klíčovou informací je, že Diplomacy: Era of Empire je samostatně hratelným projektem, který si užijete i bez předchozích znalostí původního díla. V krabici naleznete 147 oboustranných žetonů národů, 84 dřevěných figurek armády, 84 figurek námořnictva, pytlíčky, pravidla a mapu. Obsah vás vyjde na zhruba 1 200 korun a vyjde v září příštího roku.

Nejnovější články