Yellow & Yangtze se vrací v nové podobě Huang. Představí bouřlivé čínské období válčících států
Novinka zdroj: Phalanx

Yellow & Yangtze se vrací v nové podobě Huang. Představí bouřlivé čínské období válčících států

21. 2. 2023 14:33 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Čína má velice bouřlivou a zajímavou historii a její součástí je i období v rozmezí let 475-221 př. n. l., kdy probíhaly nekonečné války sedmi soupeřících států: Čchin, Čchu, Čhi, Jang, Chan, Wej a Čao. Výsledkem těchto válek bylo sjednocení pod dynastií Čchin, což dalo vzniknout dnešní Číně s hlavními řekami – Žlutou a Jang-c'-ťiang. A právě do tohoto období se vypravíte i v chystané hře HUANG.

Jedná se v podstatě o novou verzi titulu Yellow & Yangtze (výše zmíněné řeky), tedy sesterské hry k oceňovanému Tigris & Euphrates. Opět ji má pod palcem renomovaný tvůrce Reiner Knizia, který má ve svém rozlehlém portfoliu hry jako Lama Párty, Witchstone a Modrá laguna. A jak vás asi napadlo, tak v tomto případě se 2 až 4 hráči zhostí vedení své dynastie, kterou se pokusí na poli zhruba 90 minut dovést k vítězství.

Základním stavebním kamenem této snahy je pokládání destiček pěti různých vůdců – guvernéra, vojáka, zemědělece, obchodníka a řemeslníka. Tito vůdci slouží ke sběru vítězných bodů v rámci svých kategorií. Zajímavým mechanismem nicméně je, že váš výsledný počet bodů je obnos bodů, který máte ve své nejslabší kategorii.

zdroj: Phalanx

Aby ale přirozeně byla věrně zachycená bouřlivost a nestálost tohoto období, tak dojde i na střety mezi jednotlivými dynastiemi. Ty odstartují ve chvíli, kdy se tyto dynastie na hrací desce propojí. Kromě toho můžete podněcovat rolnická povstání a tím zkomplikovat snahy ostatních hráčů. Aby tedy vítězná dynastie uspěla, musí všechny tyto nástrahy a konflikty úspěšně přežít. Dobrou zprávou ale je, že to celé je svižný zážitek, který od vás nebude vyžadovat sáhodlouhé studování pravidel.

Crowdfundingová kampaň hry odstartuje už 28. února na platformě Gamefound. Už nyní můžete stránku projektu navštívit a zakliknout si jeho sledování. Pokud tak uděláte, budete mít po spuštění nárok na rozšíření zdarma. Dostupné budou dvě verze, kdy ve standardní naleznete klasické kartonové postavy se stojánky, zatímco v deluxe verzi budou figurky. Už nyní je jasné, že evropští zájemci budou muset platit daň.

Nejnovější články