Knitting Circle je logická rodinná hra vycházející z Pelíšku
Novinka zdroj: Flatout Games

Knitting Circle je logická rodinná hra vycházející z Pelíšku

30. 5. 2024 14:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Pelíšek od Flatout Games (v češtině od Mindoku) je až překvapivě obtížný puzzle, který vám svou kombinací barev a tvarů hexových dílků tvořících dohromady jednu dečku pořádně zamotá hlavu. Při snaze vyskládat vše tak, abyste navíc splňovali ještě nejrůznější podmínky a přilákali kočičky, vám jednoduše praskne hlava.

Byla to moc pěkná hra, která se setkala s úspěchem (vyčíst jí šla primárně špatně provedená nabídka dílků a z ní plynoucí nemalý vliv náhody, který snadno mohl určit vítěze a poražené) a nedávno se dočkala své moc povedené videoherní adaptace Quilts and Cats of Calico.

Knitting Circle zdroj: Flatout Games

Nyní se rodí její vyložené pokračování nazvané Knitting Circle. Novinka sdílí s původním Pelíškem některé základní myšlenky, ale bude mít své vlastní nápady a systémy. I tady budete pracovat s dílky nejrůznějších barev a vzorů a vytvářet z nich požadované kombinace.

Tentokrát ale nebudete plést dečku, ale nejrůznější kusy oblečení, každý s vlastními požadavky. Dílky se budou tahat z pytlíku, ale z prvního popisu lze snadno nabýt pocitu, že se tvůrci pokusili vyřešit problém s náhodnou nabídkou. Dílky si totiž budete vybírat z rondelu, po kterém budete poskakovat figurkou své kočičky.

Zároveň se tu dostanete ke speciálním žetonům, díky nimž si z pytlíku vytáhnete přesně ten dílek, jaký potřebujete. Za upletený díl oděvu získáte jím udávané body a můžete tím splnit i některý ze svých osobních úkolů. Odměnou vám mohou být i další dílky do skládačky.

Zakládající člen studia Flatout Games Shawn Stankewich se dušuje, že Knitting Circle se od Pelíšku odlišuje natolik, že bude mít naprostý smysl mít v poličce obě hry. Ostatně novou hru nevyvíjí autor Pelíšku Kevin Russ, ale začínající autorka Emily Vincent. O ilustrace se ale znovu stará talentovaná Beth Sobel. Hra bude poprvé prezentovaná veřejnosti letos v létě na americkém veletrhu Gen Con, ale datum jejího vydání v tuto chvíli neznáme.

Nejnovější články