Komiksová série Winds of Numa Sera se dočká stejnojmenné deskovky
Novinka zdroj: Darkhorse Studios

Komiksová série Winds of Numa Sera se dočká stejnojmenné deskovky

26. 7. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Spisovatelé Morgan Rosenblum a Jonny Handler před lety úspěšně crowdfundovali sérii komiksů Winds of Numa Sera a rozhodli se, že svůj svět rozšíří do podoby deskovky. Nazvali ji jednoduše Winds of Numa Sera: The Board Game a stejně jako v případě komiksu se vydali na Kickstarter hledat finanční pomoc. A našli ji! Cíl 233 tisíc korun během chvilky překonali desetkrát a hráči tak dali jasně najevo, že o asymetrické budování království stojí.

Winds of Numa Sera: The Board Game je určená pro 2 až 4 hráče na 60 až 90 minut, kde si každý zahraje za diametrálně odlišné království a jednoho ze tří jeho unikátních hrdinů. Každé království má svůj vlastní vývojový strom odemykající nejrůznější bonusy, které vám pomohou dosáhnout jednoho ze čtyř způsobů vítězství.

Můžete se stát dobyvačným královstvím, které si podmaňuje pevnosti nepřátel. Můžete se zaměřit na vraždění nepřátelských hrdinů, na vylepšení toho svého případně dělat od všeho trochu, ale v dostatečné míře.

zdroj: Darkrose Studios

Všechno řídí karty, kdy už jen na začátku svého tahu vždy odhalíte novou kartu událostí a vyhodnotíte povětšinou prospěšný efekt. Pak vás čeká nakupování nových karet vybavení, vylepšování svého hrdiny a království a bude jen na vás, zda budete agresivní a zaútočíte, nebo se vydáte mírovou cestou. Podrobnosti hledejte v sešitu pravidel.

Hru na Kickstarteru pořídíte v základní verzi za 1 380 korun. Nechybí ani kusově omezená deluxe verze za 2 080 korun s kovovými mincemi, krvavými kostkami, graficky vylepšenými mazacími fixy a foilovými kartami a krabicí. Pro opravdové nadšence je tu ještě omezenější sběratelská edice za 4 650 korun, která má navíc dvouvrstvé desky, figurky, tapiserii či zmiňovaný komiks.

Poštovné vychází na 515 až 725 korun v závislosti na zvolené edici a bohužel musíte počítat i s daní. Předpokládaným termínem dodání hry podporovatelům je květen v roce 2025.

Nejnovější články