Kompetitivní dungeon crawler Dungeon Twister je zpět s výroční edicí
Novinka zdroj: Ludically

Kompetitivní dungeon crawler Dungeon Twister je zpět s výroční edicí

15. 8. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Legendární deskovka Dungeon Twister od Christophea Boelingera (Earth Reborn) slaví 20 let svým návratem na scénu. Studio Ludically u příležitosti oslav připravilo novou edici, kterou nabízí na Gamefoundu.

Z herního hlediska se prakticky nic nemění, hra se dočkala akorát nových ilustrací, zvětšily se díly mapy a zahrajete si s moderními figurkami s magnetickými podstavci, které u sebe udrží žetonky nalezeného vybavení.

Takže opět jde o kompetitivní dungeon crawler, v němž jste uvěznění v bludišti, každý se svými čtyřmi figurkami s unikátními schopnostmi. Když jste na tahu, zahrajete jednu ze svých čtyř karet, které vás obdaří od dvou do pěti akčními body.

Ty následně využijete na pohyb figurkami, odhalování místností, boj, používání schopností či rotaci již odhalených dílů, abyste soupeřům zabránili v útěku. Útěk z mapy je totiž spolu s eliminací figurek protihráčů jedinou cestou k vítězství. To vše si můžete vyzkoušet v BoardGameAreně po nastudování pravidel.

Jde o zážitek na 60 až 90 minut, který je ve své základní krabici za 1 700 korun určený jen dvěma hráčům. Pokud ale zainvestujete 2 900 korun, dostanete k tomu navíc rozšíření s komponenty pro třetího a čtvrtého hráče spolu s novými postavami z rozšíření Paladins & Dragons.

Za 3 750 korun je k tomu ještě rozšíření Creatures Sylvestres plné mnoha doplňků a překážek do dungeonu, zatímco za rovných 5 tisíc korun si k tomu všemu přidáte ještě sólo mód a neoprenovou podložku. Poštovné do Čech se pohybuje od 430 do 800 korun a budete hradit daň. Hra Dungeon Twister: 20th Anniversary Edition vyjde v srpnu roku 2025.

Nejnovější články