Kooperativní Phantom Epoch míchá prvky sci-fi a fantasy v rozlehlé kampani
Novinka zdroj: Doteira Games

Kooperativní Phantom Epoch míchá prvky sci-fi a fantasy v rozlehlé kampani

12. 1. 2023 8:17 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Je všeobecně známým faktem, že Kickstarter se víceméně proměnil na platformu, která různým tvůrcům slouží pouze jako předobjednávkový aparát pro jejich chystané stolní hry. Nicméně stále se objevují projekty od nadějných autorů, kteří se zde snaží protlačit svůj dlouho vytvářený produkt. To je ostatně i případem kanadského vydavatelství Doteira Games, které odstartovalo svou vůbec první crowdfundingovou kampaň, a to na připravovaný titul Tysona Abernethyho – Phantom Epoch.

Jedná se o rozsáhlou kooperativní hru pro jednoho až čtyři hráče, která v sobě snoubí taktické souboje s RPG prvky, a to v rámci perzistentní kampaně zasazené do světa, který spojuje sci-fi a fantasy. Hráči se ve hře budou vydávat na jednotlivé mise, které se odehrávají na různých planetách s rozličnými biomy, kde se pokusí porazit blížící se hrozbu, jejíž pravou podstatu budou postupně odtajňovat.

Budete hrát za jednoho ze šesti hlavních hrdinů, který bude spadat do jedné ze čtyř dostupných herních tříd. Nějakou část času následně budete trávit na titulní lodi, která slouží jako hlavní základna, o kterou se musíte starat a případně ji i vylepšovat. Většinou se však budete nacházet ve zmíněných misí, kde se utkáte s tamější chamradí, čímž se vaše bojové znalosti budou čím dál tím více zlepšovat.

Zlepšovat se bude ale i vaše postava, kterou je možné vylepšovat skrze získané kusy výstroje, ale také za pomoci dalších schopností. Dostupnost výzbroje na různých planetách se poté bude lišit podle toho, jak moc jsou zde vaši hrdinové proslulí. Každá mise navíc oplývá svým vlastním cílem i mapou, aby byla zajištěná dostatečná variabilita.

Jak už bývá tradicí, tak vznik projektu můžete podpořit libovolnou částkou. Tvůrci požadují v přepočtu 752 tisíc korun, přičemž v době publikování článku pár dní po startu kampaně se podařily vybrat téměř dvě třetiny. Samotnou deskovku Phantom Epoch nicméně získáte za podporu v minimální výši 3 000 korun. Tato nabídka je ale dostupná pouze pro nejrychlejší, kteří tak ušetří 300 korun oproti později příchozím.

Každopádně za tento obnos dostanete základní krabici, v níž naleznete figurky hlavních postav, kartonové postavičky pro nepřátele, více než 600 různých karet, žetonky a kampaň, která bude sestávat ze 40 misí. Některé prvky však ještě budou teprve odhalené, kdy v případě velkého zájmu může dojít k odemčení bonusových cílů, mezi nimiž jsou například vylepšené komponenty a úložné prostory v krabici. Už nyní je ale jisté, že k výše zmíněným částkám je třeba připočíst tučných 1 250 korun za dopravu, v čemž se tvůrci snaží zohlednit všechny poplatky, ale nevylučují, že číslo může ještě povyrůst.

Pokud se o hře chcete dozvědět první poslední, můžete se začíst do jejích pravidel, která najdete u nás na kartě. Anebo ještě lépe nastartujte na Steamu Tabletop Simulator a titul si přímo vyzkoušejte, protože praktická ochutnávka vám toho vždy řekne nejvíce. Vydání hry je aktuálně mířené na červen roku 2024. Sluší se ale upozornit na to, že tvůrci nechystají žádný Pledge Manager, takže byste s případnou podporou neměli příliš otálet, i když crowdfundingová kampaň trvá nestandardní dva měsíce.

Nejnovější články