Králičí mistr alchymista ve hře Moon Bunny hopká měsíční krajinou a sbírá bylinky
Novinka zdroj: Hot Banana Games

Králičí mistr alchymista ve hře Moon Bunny hopká měsíční krajinou a sbírá bylinky

10. 9. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ačkoliv bych si králíka na smetaně dal s chutí, uznávám, že tihle „hopkalové“ jsou roztomilá stvoření, která kromě žaludků mají své místo i v srdcích velké části lidstva. A když se někdy v nějakém projektu objeví, vždy se o něm mohou psát přídavná jména jako „kouzelný“, „roztomilý“ a „pohádkový“. Důkazem může být novinka studia Hot Banana Games (Steam Up) s názvem Moon Bunny, která v těchto chvílích láká hráče na Kickstarteru.

Společné dílo designérek Marie Wong a Pauline Kong, obohacené o ilustrace Serene Chan, stihlo svým tématem přilákat již přes 1 750 zájemců, kteří utratili přes 2,3 miliony korun (více než dvojnásobek požadované částky). Takto utracené peníze jim rozhodně nelze zazlívat, protože pouhý jeden pohled na kampaň stačí k tomu, aby se v člověku probudila zvědavost. Ostatně hraní inspirované folklórem kolem tradičního čínského svátku středu podzimu zní více než dobře.

Jeden až čtyři hráči si zde zkusí roli králičího mistra alchymisty, který provádí své pomocníky měsíční krajinou při sběru vzácných asijských surovin. Každý z přísedících má dostupné dva druhy asistentů – skákacího a běžeckého králíčka. Oba dva mají rozdílný pohybový vzorec, tudíž se každý z nich hodí na něco jiného. Podle jejich pohybu se nicméně budou přesouvat po herním plánu složeném z jednotlivých dílků, které představují různorodé bylinky s unikátními vlastnostmi.

zdroj: Hot Banana Games

Jakmile jich získáte dostatek, přesunete se do dílny, kde se podle receptu snažíte uvařit dokonalý elixír života, jenž by přinesl světu zdraví a štěstí. Dosáhnete toho tak, že v dílně budete strategicky umisťovat jednotlivé získané dílky, čímž vytvoříte různé kombinace. S tím vám navíc pomůže i darování měsíčních koláčků, díky kterým vám pomohou ostatní králíčci na herním poli, případně tak získáte důležité svitky.

Tohle sbírání sad by mělo trvat maximálně jednu hodinu a vyzkoušet si ho můžete v Tabletop Simulatoru. Alternativou je rovněž přečtení rozpracovaných pravidel. Jestliže je Moon Bunny něco, co chcete mít doma, získáte v kampani standardní verzi za necelých 900 korun. Pokud si připlatíte dalších 500, budete mít nárok na sběratelskou edici, která nabízí pohlednější komponenty jako akrylové dílky a figurky, měkké měsíční koláčky a pohlednou unikátní krabici.

Jak už to u crowdfundingu bývá, musíte si k výše zmíněným cenám přičíst ještě poštovné v hodnotě 410 korun a celou objednávku povýšit o daň. Moon Bunny by si svou cestu z Měsíce k zákazníkům měl začít razit v průběhu září či října příštího roku.

Nejnovější články