Krásná dřevěná hra Piri Piri Summoners neotřelým způsobem využívá klasický balíček na poker
Novinka zdroj: Mokuomo

Krásná dřevěná hra Piri Piri Summoners neotřelým způsobem využívá klasický balíček na poker

5. 7. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Obrovská spousta her je postavená na klasickém balíčku pokerových karet, ale troufám si tvrdit, že málokterá z nich vypadá tak skvěle jako Piri Piri Summoners od Mokuomo. Nejenže se hra chlubí krásnými kartami s nádhernými ilustracemi, ale nad to přidává ještě dřevěné žetony a čtyři 65 milimetrů vysoké, dřevěné figurky, jaké v deskovkách nemají obdoby.

A po prostudování probíhající kampaně na Kickstarteru to ani po herní stránce nezní marně. Hráči tu třemi různými způsoby získávají do své ruky nové karty z nabídky, které následně hrají na postupně se rozrůstající herní plán.

Nově přikládané karty vždy musí sousedit s jinou kartou, a to klidně i rohem, ale pokud je přiložíte ortogonálně, musíte dbát pravidel přebíjení živlů. Vždy jeden ze čtyř živlů je nadřazený jednomu jinému, vůči dalšímu je neutrální a poslední ho naopak přebíjí.

Piri Piri Summoners zdroj: Mokuomo

Žlutý vítr je například nadřazený modré vodě, takže zahrát žlutou kartu vedle modré je v pořádku. Nicméně opačně to není možné. Respektive, je to možné, pokud hraná modrá karta má vyšší hodnotu než dříve položená žlutá.

Tím nám deskovka Piri Piri dává jasně najevo, že půjde o překvapivě strategický zážitek, do kterého ještě promlouvá obkličování karet stejnou barvou, čímž se obklopení karta z plánu odstraní, a pokud na ní byla figurka hráče, dostanete od něj manu.

Piri Piri Summoners zdroj: Mokuomo

Manu pak potřebujete k hraní karet J, Q a K, které navíc potřebují vytvořit na plánu specifickou situaci. Kdo jako první zahraje tři tyto své karty, vyhrává.

Ke stolu s touto hrou může usednout od 2 do 4 hráčů od 8 let a partii budete mít za sebou zhruba za půl hodiny. Pravidla jsou opravdu stručná a nebudou vás od hraní nijak zdržovat, jak se můžete přesvědčit tady.

V kampani hru pořídíte za 1 360 korun, ale můžete utratit i 2 100 korun a získat tak speciální dřevěnou krabičku sloužící jako výstavka figurek na poličku a nechybí ani úroveň za 2 700 korun, která k tomu přihodí ještě neoprenovou podložku. Ještě vyšší úrovně pak přidávají dřívější dřevěné hry studia.

Poštovné začíná na 350 korunách za samotnou hru a šplhá až k 1 170 korun při koupi všeho ke hře včetně všech předchozích her studia. V kampani bohužel není jediná zmínka o dani, takže s ní pro jistotu počítejte.

Piri Piri Summoners vyjde v samotném závěru letošního roku.

Nejnovější články