Kroťte a skládejte kočky na sebe v rodinném Stack O' Cats
Novinka zdroj: NTSD Gaming

Kroťte a skládejte kočky na sebe v rodinném Stack O' Cats

26. 9. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Ať se nám to líbí, nebo ne, Zemi nevládnou lidé, nýbrž bohové, kteří byli nějakou pošetilou náhodou uvěznění v tělech chlupatých čtyřnohých mazlíčků majících údajně devět životů, bohatý apetit a schopnost si vás podrobit pouhým pohledem. A i když se nám z nich občas mohou ježit chlupy na těle, stejně je skoro všichni milujeme. Tak proč je nemít i v dřevěné podobě na stole a nesnažit se je poskládat do roztodivných tvarů ve hře Stack O' Cats, která pozvolna dobývá Kickstarter?

Studio NTSD Gaming, designérka Magen Bain a ilustrátorka Sarah "Freedz" Conlon si zjevně společně řekli, že by byla legrace zkusit gamifikovat snahu o to, abyste kočku přiměli dělat to, co po ní chcete. To je základem pro skutečně jednoduché hraní, kde z pytlíku vytahujete dílky různých tvarů a snažíte se je stavět na sebe. Způsob, jakým to děláte, pak výrazně ovlivňuje zvolený herní režim.

Jednou se tak budete snažit mít nejméně bodů, někdy nejvíce. V jednom z režimů si budete více škodit při stavění jedné společné konstrukce, zatímco jindy stavíte sami za sebe a interakce s ostatními slouží hlavně jako prostředek k zábavě. Pokud se vám podaří kočky udržet nejlépe pod kontrolou a získáte největší množství bodů, odejdete jako vítěz.

Stack O' Cats zdroj: NTSD Gaming

Jak tenhle vysloveně jednoduchoučký princip naznačuje, jde hlavně o rodinné hraní, ve kterém si ozkoušíte štěstí i motoriku. Proto jde o zábavu vhodnou i pro ty nejmenší, kterým jsou minimálně 3 roky, aby se náhodou dílky nepodařilo vdechnout. Užít si navíc půjde jak kompetitivní zápolení, tak i kooperativní a sólový režim. Maximální počet hráčů je 6 a maximální herní doba se pohybuje kolem 42 minut (7 minut na každého).

I přes přiznanou jednoduchost je dle zájmu evidentní, že milovníků koček je v řadách hráčů stolních her požehnaně. Kampaň v době psaní článku přepočítává 4,3 miliony korun od téměř 4 tisíc lidí. Lákavá je i cenovka, jelikož standardní verze v barevné či černé variantě stojí příjemných 660 korun. Obě mohou být vaše za trochu sníženou cenu 1 220 korun. Svým kočkám pak můžete udělat radost deluxe edicí za 1 360 korun, ke které dostanete 3 hračky a přenosný domeček se škrabadlem.

Pokud kočky nemáte, připlacením tří stovek můžete vyměnit hračky za plyšáky. Všechno dohromady stojí 2 700 korun, a to včetně samolepek a unikátních dřevěných figurek maskotů. Doprava je 320 až 390 korun a vše je ještě nutné povýšit o daň. Stack O' Cats si cestu k podporovatelům najde v průběhu května 2025.

Nejnovější články