Kultovní horor Černé Vánoce se dočká herně přístupné stolní adaptace
Novinka zdroj: Stop The Killer

Kultovní horor Černé Vánoce se dočká herně přístupné stolní adaptace

22. 8. 2024 16:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Studio Stop The Killer se odjakživa specializuje na tvorbu deskových her podle kultovních hororových filmů. Ve svém portfoliu má kousky jako Candyman, Thanksgiving, Halloween či Krvavý Valentýn, ke kterým v budoucnu přidá Black Christmas: The Game.

Black Christmas: The Game zdroj: Stop The Killer

Jak už název napovídá, hra vychází z 50 let starého hororu Černé Vánoce od Boba Clarka, který sleduje partu studentek dívčí koleje, kterým začne telefonovat tajemný psychopat, jenž se od telefonátů přesune k vyloženému násilí.

Stolní adaptace je určená pro 1 až 4 kooperující hráče, kterým by mělo být alespoň 13 let a na celou partii by si měli vymezit od 20 do 40 minut. Studio na hru vybírá peníze na Kickstarteru a prakticky jen díky své reputaci a známé značce se mu podařilo několikrát překročit požadovaný cíl.

Z kampaně se totiž vůbec nedozvíte, jak se hra hraje. Z obrázků si můžete odvodit jen to, že budete svou kartonovou figurkou běhat po plánu složeného z políček, která pomocí fotografií zachycují konkrétní scény filmu.

Každý hráč bude mít svou desku s životy své postavy, o které přijde třeba tak, že hodí málo na desetistěnných kostkách v testu na kartě události. Úkolem hráčů je odhalit vraha pomocí trasování jeho telefonního čísla.

Hru Black Christmas: The Game na Kickstarteru pořídíte za 1 300 korun s krabicí se speciálním 3D efektem, kdy díky dvouvrstvé přední straně můžete skutečně nakukovat do okna nic netušících obětí. Za 2 100 korun dostanete ke hře navíc knižní zpracování filmu, zatímco za 6 700 korun k tomu dostanete ještě 13 palců vysokou figurku hlavy jednorožce, která je vyhotovená ze skla a posazená na dřevěném podstavci.

Tvůrci v kampani vůbec neuvádějí informace o výši poštovného či o tom, zda budete muset platit daň. Pokud vše půjde podle plánu, dočkáte se hry a případných doplňků letos v prosinci, tedy přesně včas na tematické herní večery.

Nejnovější články