Lara Croft se dočká další stolní hry Tomb Raider: The Crypt of Chronos
Novinka zdroj: Iconiq Studios

Lara Croft se dočká další stolní hry Tomb Raider: The Crypt of Chronos

2. 8. 2024 9:16 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Slavná archeoložka Lara Croft z videoherní série Tomb Raider se ještě jednou vrátí na naše stoly. Za desítky let své existence se dočkala mnoha deskovek, z nichž žádná ale nijak zvlášť nezazářila. Podaří se to novince Tomb Raider: The Crypt of Chronos od Iconiq Studios (Saw: The Jigsaw Trials)?

Tomb Raider: The Crypt of Chronos zdroj: Iconiq Studios

Zatím se toho o novém Lařiným dobrodružství mnoho nedozvídáme, ale těch pár drobků bezesporu vzbuzuje zvědavost. Z příběhového hlediska se vydáme na ostrov Kairos, kde budeme pátrat po bájném artefaktu s údajnou mocí ovládat čas.

Dle studia si od toho můžeme slibovat typický Tomb Raider zážitek plný průzkumu prostředí, překonávání pastí, řešení hádanek, bojování s nepřáteli a vypořádávání se s vlastní minulostí. To vše má být závodem o čas a snaze zastavit nepřátelskou invazi.

V tuto chvíli se nedozvídáme, jak přesně se hra hraje, ale po vzoru předlohy je koncipovaná jako sólovka, kterou ale bude možné hrát i kooperativně, kdy skupina hráčů debatuje nad rozhodnutími hlavní hrdinky.

Zajímavé také je, že jedna partie má být na 20 až 180 minut, což nám podle autora hry Lukea Melia začnete dávat smysl ve chvíli, kdy se o hře dozvíme víc. Deskovka před sebou má ale ještě pořádný kus cesty, protože příští rok v květnu teprve dojde ke spuštění její crowdfundingové kampaně na Kickstarteru.

Nejnovější články