Legendární deckbuilding Ascension je zpět se samostatně hratelným rozšířením plným novinek
Novinka zdroj: Stone Blade Entertainment

Legendární deckbuilding Ascension je zpět se samostatně hratelným rozšířením plným novinek

25. 7. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Ascension z roku 2010 je jednou z vůbec prvních deckbuildingových her, která si svou popularitu zvládla udržet dodnes. Za 14 let se dočkala široké řady rozšíření a další je momentálně v přípravě. Jmenuje se Ascension Legends a jde de facto o samostatně hratelnou hru, kterou ale můžete kombinovat se vším již vydaným.

Stále budete plnit svůj balíček novými kartami z veřejné nabídky pomocí hraní již získaných karet, které vás obdaří potřebnými zdroji i speciálními schopnostmi. Legends ale tento mix okořeňují novým systémem legendárních hrdinů sebraných z celé historie série.

Kdykoliv si z nabídky berete novou kartu, posunete svým žetonem po stupnici odpovídající frakce. Každé frakci pak odpovídá jeden hrdina, který vám poskytne svou schopnost po dosažení vrcholu jeho stupnice.

zdroj: Stone Blade Entertainment

S tím souvisí i nový druh karet vyslanců, kteří vám pomohou s posunem po stupnicích. Zároveň odemykají novou možnost vítězství – stačí v jednom tahu zahrát vyslance každé frakce a můžete se prohlásit za vítěze partie. A pak jsou tu ještě nová monstra zvaná remnanti, což jsou pokřivené verze dřívějších hrdinů, za jejichž poražení získáte bonus v případě, že k tomu použijete karty jejich frakce. Vše si můžete vyzkoušet v Tabletop Simulatoru.

Hra Ascension Legends (spolu se všemi dříve vydanými balíčky) je k mání na Gamefoundu za 940 korun. Pokud byste chtěli mít všechny karty foilové, připravte si 1 400 korun, případně 1 880 korun, pokud byste chtěli neoprenovou podložku a obaly na karty. Největší fajnšmekři si mohou pořídit kompletní kolekci série za 9 400 korun.

Poštovné k nám se pohybuje od 560 do 1 050 korun podle výsledné váhy vaší objednávky a k celkové částce za objednávku si ještě musíte přičíst daň. Na druhou stranu si hru můžete pořídit na splátky. Kurýr by měl u vašich dveří zaklepat se zásilkou příští rok v listopadu.

Nejnovější články