Legendární deskové RPG HeroQuest dostane vstupní verzi pro nováčky
Novinka zdroj: The Avalon Hill

Legendární deskové RPG HeroQuest dostane vstupní verzi pro nováčky

21. 6. 2024 9:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

HeroQuest je již 35 let starý herní systém inspirovaný v Dungeons & Dragons, kde víc než o RPG jde o klasickou deskovku typu dungeon crawler, v níž se až čtyři hráči ujmou rolí hrdinů prodírajících si cestu spletitými kobkami plnými monster, zatímco jeden jiný hráč ovládá síly zla a snaží se všechny protihráče srazit na kolena.

HeroQuest: First Light zdroj: The Avalon Hill

O hře se mluví jako o herním systému proto, že si v ní můžete svobodně vytvářet vlastní scénáře, příběhy a bludiště podzemí, tedy nad rámec obrovitého zástupu rozšíření, jichž se za ta léta dočkala.

Naskočit do ní dnes může být zastrašující jak z hlediska množství existujícího obsahu, tak i její ceny, protože HeroQuest opravdu nepatří k levným hrám (najdete ji od 3 tisíc korun výš, za což ale dostanete kromě hrací desky a karet i plastové figurky, dveře a prvky terénu).

Když ale vlastníte tak velkou značku, chcete, aby se dostávala k dalším a dalším hráčům. A s tím studiu Avalon Hill Games pomůže nová startovní krabice.

HeroQuest: First Light je samostatná hra, která primárně díky nižší cenovce cílí na hráče, kteří se se systémem ještě neseznámili. Dá se proto očekávat, že obsahu v ní bude míň, ale detaily o něm se dozvíme až v srpnu na veletrhu Gen Con, kde studio zároveň oznámí datum vydání a cenovku.

Už teď ale upozorňuje, že půjde o něco, co by si neměli nechat ujít ani současní fanoušci HeroQuestu. Hra totiž obsáhne nové scénáře a bude plně kompatibilní se vším, co v systému dosud vyšlo, takže ji můžete brát jako takové rozšíření.

Nejnovější články