Magic: The Gathering blíže představuje edici Foundations a výroční Secret Lair karty ve stylu Dungeons & Dragons
Novinka zdroj: Wizards of the Coast

Magic: The Gathering blíže představuje edici Foundations a výroční Secret Lair karty ve stylu Dungeons & Dragons

13. 8. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Prodírání se minovým polem zvaným Magic: The Gathering je docela ošidná disciplína. Vzhledem k ohromnému množství produktů je docela komplikované všechny novinky sledovat, protože neuběhne téměř týden, aniž by se něco zajímavého nestalo. To například znamená, že po podrobnějším představení hororově laděné edice Duskmourn: House of Horror se tentokrát více ukazuje set zvaný Foundations.

O tom jsme se zmínili už v odkazovaném textu, ale jestli vám unikl, půjde o standardní set, který míří především na nové hráče. Tohle zaměření umocňuje slibem, že všechny karty z něho půjde ve Standardu použít minimálně do roku 2029, což je oproti běžné rotaci slušná životnost. Kromě toho se ví, že nabídne průřez oblíbených karet z minulosti, doplněných samozřejmě o několik novinek. Čeho všeho se přesně dočkáme, se dozvíme až s blížícím se vydáním, které je určené na 15. listopadu. Už nyní jsme ale dostali ochutnávku a představení vybraných produktů.

Ze starých známých karet hlásí svou přítomnost klasika Llanowar Elves, doplněná o něco méně používanou Day of Judgement. Naopak nováčkem je Anthem of Champions – enchantment, který vašim potvorám dá za jednu zelenou a jednu bílou manu +1/+1.

Tyhle a hromada dalších kusovek pak bude dostupná skrze nabídku standardních produktů, jako jsou Play Boostery, Collector Boostery, bundle, prerelease box, či display. Nicméně na pultech se objeví i několik novinek. Nebo spíše staronovinek. Svůj návrat třeba hlásají Jumpstart boostery, tedy balíček 20 karet postavených kolem určitých témat, kdy můžete vzít dva, smíchat je a pokud přidáte landy, dostanete funkční deck. Tento typ boosterů se dříve zase tolik neprodával, tak uvidíme, jestli se s návratem něco změní. Ostatně díky cílení na nové hráče by mohlo.

Magic: The Gathering x Secret Lair – Dungeons & Dragons 50th Anniversary zdroj: Wizards of the Coast Magic: The Gathering x Secret Lair – Dungeons & Dragons 50th Anniversary zdroj: Wizards of the Coast

Další novinkou je Beginner Box, tedy krabice vhodná pro osvojení principů i základních decků. Obsahuje 10 tematických Jumpstart balíčků (neobsahují karty z Jumpstart Boosterů), referenční karty, pravidla, návody, podložku a počítadlo životů.

Výše zmíněný produkt asi oko vyloženě neupoutá, což by ale o Starter Collection už platit nemuselo. Tahle krabice nabídne přes 350 karet z historie (včetně 22 foilových) a 95 landů (10 z nich je full-artových), které by měly nabídnout všechny prostředky pro tvorbu vašich prvních herních balíčků. Kdyby to ale snad bylo málo, 3 přibalené Play Boostery vám možnosti ještě o něco rozšíří. Kromě karet tady ještě naleznete klikací kolečko/počítadlo, žetony a návody.

Detaily o Foundations ještě doplnily dvě další důležitější zprávy. Tou první je návrat Mystery Boosterů v jejich druhé edici. Podle společnosti nabídnou vše, co hráči milovali na té původní, stejně jako závan časů minulých i budoucích. Znamená to kusovky z playtestů, staré „vykopávky“ a další. Jejich návrat lze očekávat na akcích MagicCon, případně v sadě Festival in the Box, která bude dostupná na webu Secret Lair.

A když už zmiňujeme Secret Lair, tak ten oznámil sadu Dungeons & Dragons 50th Anniversary. Jejím úkolem je oslavit 50. výročí nejpopulárnějšího stolního RPG skrze pět karet – An Exhibition of Adventure, Astarion's Thirst, Karlach's Rage, Death is in the Eyes of the Beholder I, Death is in the Eyes of the Beholder II. Ze zmíněných se zatím představila druhá a třetí. Zbytek se pravděpodobně odhalí paralelně s vydáním 27. srpna.

Nejnovější články