Martin Wallace vás nechá přetahovat se o 7 římských pahorků ve hře Aeterna
Novinka zdroj: Ares Games

Martin Wallace vás nechá přetahovat se o 7 římských pahorků ve hře Aeterna

5. 6. 2024 14:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Martina Wallace můžete znát jako autora vychvalované deskovky Brass, skvělé adaptace Anno 1800 či mnoha vláčkových her jako starší Steam či nejnovější Steam Power, kterou dává dohromady ve svém vlastním studiu Wallace Designs.

Nezanevřel ale ani na vydávání her u jiných vydavatelů, čehož je důkazem jeho letošní chystaná novinka Aeterna. Ta vás vezme do dávné historie Říma, počínaje Římským královstvím existujícím od roku 753 před naším letopočtem, na nějž navážete Římskou republikou překlenující věky do našeho letopočtu až po Římské císařství končící v roce 395.

Každý ze dvou až čtyř hráčů se ujme jedné římské rodiny a pokusí se napříč všemi těmito érami získat největší vliv nad městem tím, že bude podporovat dobývání provincií, vládnout Sedmi římským pahorkům a přispívat k výstavbě staveb a monumentů.

Do toho všeho musíte dbát o blaho lidí pod vaší nadvládou a dělat vše pro to, abyste se vyhnuli nepříjemným nepokojům. V partii si hojně užijete přetahování se o území, k čemuž využijete systému umisťování dělníků na herní plán a hraní nadraftovaných karet.

Podmanění Říma vám zabere od jedné do dvou hodin (zhruba 30 minut za každého hráče) a zahrajete si ještě letos v listopadu, kdy hra vyjde v anglické verzi za v přepočtu 1 500 korun. Ještě předtím ale bude k vyzkoušení z kraje října na veletrhu Spiel v Essenu.

Nejnovější články