Marvel Champions mění pravidla a vítá další hrdiny
Novinka zdroj: Fantasy Flight Games

Marvel Champions mění pravidla a vítá další hrdiny

25. 7. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Do kin pomalu míří dynamická dvojka Deadpool a Wolverine, proto si vlastně Fantasy Flight Games nemohlo vybrat lepší dobu k oznamování novinek pro jejich superhrdinskou kooperaci Marvel Champions: Karetní hra. Tato živoucí karetka v průběhu let dostala nespočet dodatečných balíčků a dorazilo už mnoho hrdinů i padouchů. Nyní ale přichází čas na trochu větší změnu, kterou je výrazná úprava pravidel.

Jedná se specificky o verzi 1.6, která do jednoho uceleného přehledu přidává dodatečná pravidla, jež se do hry dostala s postupem let. Rovněž chce řešit některé opomíjené oblasti, případně dovysvětlit jednotlivosti, které nebyly úplně jasné. Výsledkem by pak měla být lepší, ale především plynulejší hra, do níž se zamiluje každý nadšenec spandexu.

Ty vyloženě největší změny se týkají třech kategorií, kam spadají pravidla vybírání cílů schopností, vyhodnocování aktivačních instrukcí a využívání samotných dovedností. V první kategorii by nově mělo být o dost více jasné, jestli je vybraný cíl ovlivněný aktivovanou schopností. Proto se přidalo více příkladů a přehledně se doplnilo, že pro užití základních útoků je třeba platného cíle.

Marvel Champions: The Card Game – Magneto Hero Pack zdroj: Fantasy Flight Games

V rámci vyhodnocování se následně vyjasnil případ, kdy text uvádí útok záporáka na vás. V tomto případě je klíčová pozice takového textu, avšak vždy jasně platí, že všechny útoky je potřeba plně vyhodnotit, aby se mohly spustit následné další. To se týká třeba karty Toe to Toe, kde na vás vybraný cíl nejprve kompletně zaútočí a až poté mu udělíte slíbených 5 poškození. No a během využívání schopností (v orig. Initiating Abilities) byla odstraněná pátá fáze, zatímco všechny karty se považují součástí hry až po dosažení té závěrečné.

Poslední větší změnou je pak uvedení nového systému, který by měl pomoci s přehledností během zmatků ohledně toho, na koho daná akce míří. Platí tak, že schopnost se v prvé řadě odkazuje na kartu, která ji má na sobě vytištěnou. Pokud tohle neplatí, míří se na kus patřící do stejné identity nebo setu střetnutí. No a kdyby náhodou nepatřila ani do této sekce, vchází do „hry“ všechny ostatní karty.

Pokud by vás jednotlivé změny zajímaly podrobněji, nová pravidla naleznete na oficiálních stránkách vydavatele. Stejně tak zde naleznete informace o nově vypuštěném Hero Packu, který přidává mutantku Jubilee. Jak už bývá zvykem, ta dostala svůj předpřipravený balíček 40 karet, který obsahuje samotnou hrdinku a 15 jejích unikátních kusovek, jež jsou doplněné o další spadající do aspektu Justice. Rovněž zde naleznete modulární střetnutí s vrahem Arcadem.

S vydáním zmíněného balíku rovněž přichází i oznámení nového, který se točí kolem arcizáporáka Magneta. Ten sice ještě nemá přesnější datum vydání (počítá se s listopadem), ale nabídne tradiční obsah, tedy další předpřipravený balíček, tentokrát vystavěný kolem aspektu Leadership. V modulárním střetnutí si pak políčíte na členy Hellfire Clubu.

Nejnovější články