Michael Myers bude strašit rovnou ve dvou deskových adaptacích druhého dílu kultovního Halloweenu
Novinka zdroj: Universal Pictures

Michael Myers bude strašit rovnou ve dvou deskových adaptacích druhého dílu kultovního Halloweenu

24. 9. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Kultovní horory se na našich stolech objevily už mnohokrát. Texaský masakr motorovou pilou relativně nedávno dostal dvě deskovky, kosmický teror přinesla Věc a zapomenout nesmíme ani na Vřískota, kterého se dočkáme i v češtině. Výčet hororových legend by ovšem nemohl být kompletní bez Michaela Myerse a jeho filmové série Halloween, která loni dostala vlastní stolní hru. Tím však jeho běsnění nekončí, protože se s ikonickým řezníkem chystá přímý nástupce.

Halloween II zdroj: Trick or Treat Studios

Halloween II je pokračováním zmíněné hry od Trick or Treat Studios, která stejně jako předchůdce nabídne zábavu pro 2 až 4 lidi. Prim opět bude hrát skrytý pohyb zabijáka, jehož ovládá jeden z přísedících. Ostatní se v roli přeživších snaží prohledat herní plán a splnit různé úkoly. A jelikož se tentokrát bere inspirace z druhého dílu, tak sousedství městečka Haddonfield vystřídaly prostory nemocnice, z nichž se Laurie Strode a další snaží uniknout.

Halloween II z dostupných informací vyznívá vysloveně jako „reskin“ jedničky, čemuž odpovídá i zpracování relativně strohé na komponenty. Datum vydání je mířené na 1. prosinec tohoto roku a doporučená cenovka by měla být 50 dolarů, tedy 1 300 korun.

Halloween II: The Game zdroj: Stop The Killer

Na tomto místě je ovšem dobré upozornit, abyste si tenhle titul nepletli s Halloween II: The Game. Jde o odlišnou hru, kterou má na starosti vydavatelství Stop The Killer a autor Anthony Masi. Ta v minulém roce prošla úspěšnou kickstarterovou kampaní a v průběhu letošního roku by snad i mohla zamířit do běžného prodeje.

V tomto případě jde o kooperativní snažení, které je založené na systému Silent Night, Deadly Night: The Game. Rozsah je o něco menší, jelikož jde o přežívání zhruba na 20 minut, kde jeden až čtyři lidé hází kostkami a pohybují postavami na hrací ploše, kde sbírají zbraně, tahají karty, obcházejí překážky a společně se snaží Myersovi zabránit, aby splnil svůj úkol a zabil Laurie Strode.

Jak to navíc vypadá, tak Stop The Killer se rozhodli jejich systém vyždímat až do poslední kapky. Na stejných základech totiž připravili už mnoho podobných her. Ta zatím poslední využívá licenci 50 let starého hororu Černé Vánoce, který sleduje nesnáze studentek na dívčí koleji, jež se snaží vypořádat s psychopatem.

Nejnovější články