Milovníci hororu se letos budou společně bát u deskovky Vřískot
Novinka zdroj: Funko Games

Milovníci hororu se letos budou společně bát u deskovky Vřískot

26. 6. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Hry studia Funko Games u nás nejsou příliš známé, za což může jednak absence jejich lokalizací a fakt, že se do českých obchodů obecně hůř dostávají i jejich anglické verze (a když už, tak ve velmi omezených počtech).

To se ale brzy změní, tedy alespoň v případě jedné konkrétní hry. Vydavatelství Blackfire totiž chystá překlad deskové hry Scream: The Game neboli Vřískot: Společenská hra na motivy stejnojmenného hororového trháku.

Jedná se o kooperativní párty hru pro 3 až 8 hráčů na zhruba 20 minut, která se opravdu neobejde bez doprovodné aplikace. Skrze ní vám totiž volá ikonický Ghost Face, vybírá si své oběti a pověřuje vás úkoly, jejichž splněním se vyhnete smrti.

Vřískot: Společenská hra zdroj: Blackfire

V jádru jde o sbírání karetních sad, čehož docílíte vyměňováním karet mezi hráči, ale koření tomu dodává právě aplikace a jí vyvíjený tlak, když máte na jednotlivé úkony omezený čas a hráči postupně umírají.

Česká verze už v tuto chvíli míří do výroby a v obchodech by se měla objevit zhruba za čtyři měsíce. Do té doby se v Blackfire postarají o český dabing. Vydavatel v oznámení zmiňuje, že lokalizace her od Funko Games dlouhodobě nebyla možná, ale konečně se změnily podmínky a Vřískot: Společenská hra je první vlaštovkou nové spolupráce.

Poprosili jsme proto vydavatelství o dodatečný komentář a dozvěděli jsme se, že lokalizaci umožnil až nedávný prodej studia Funko Games nizozemské firmě Goliath Games. Původní majitel studia, tedy společnost Funko totiž požadovala minimální náklad, který pro náš trh nedával smysl. Nový majitel tento náklad snížil na hodnotu, která už českému vydavateli smysl dává.

Pořád je ale větší, než bývá obvyklé, takže případná lokalizace dalších titulů tohoto studia, mezi nimiž jsou zajímavé kousky jako například Back to the Future: Back in Time, Disney Animated či The Texas Chainsaw Massacre: Slaughterhouse, zatím ještě není jistá a uvidí se až podle prodejů Vřískotu.

Nejnovější články