Mindok chystá po Divočině a Akvárku podobnou, zvířátkovou draftovačku Ekosystém
Novinka zdroj: Genius Games

Mindok chystá po Divočině a Akvárku podobnou, zvířátkovou draftovačku Ekosystém

12. 9. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Jak vydavatelství Mindok dříve avizovalo, tak koná. Během dalšího středečního večera oznámilo další lokalizaci, tentokrát pět let staré karetní hry Ekosystém od studia Genius Games a designéra Matta Simpsona.

Jedná se o hru v malé krabičce plné karet zvířátek, které budete ve dvou až šesti hráčích draftovat a umisťovat do své osobní mřížky o 5x4 polích. Právě mřížkou dává hra vzpomenout na jiné skvělé zvířátkové hry Divočina Severní Ameriky a Akvárko, mimo jiné.

I v tomto případě jde hlavně o to, jak spolu jednotlivé karty, tedy dohromady 11 druhů zvířátek a prostředí, sousedí. Např včely chtějí být vedle luk. Medvěd chce být docela logicky vedle včel a pstruhů. Pstruzi zase mají radost, když je poblíž vodní tok. Vodní tok chcete mít nejdelší ze všech hráčů, liška nechcete být vedle vlka a medvěda, zatímco jelen nechce ve svém řádku i sloupci vidět jiné jeleny. A obecně chcete mít ve svém ekosystému po jeho zaplnění největší biodiverzitu.

Ekosystém zdroj: Genius Games

Ekosystém je hra na 15 až 20 minut pro hráče od deseti let, která má upravená pravidla pro hraní ve dvou (simuluje se přítomnost třetího hráče pro účely draftování).

Mindok chystá překlad novější verze hry Ekosystém, než jaká je obecně dohledatelná na internetu, jež se liší obálkou i stylem ilustrací (viz rozdíl mezi obrázkem výše a obrázky v galerii), a která je možná hratelná i sólově, přičemž tato informace ještě není úplně ověřená. V každém případě bychom se hry měli dočkat kolem letošních Vánoc.

Nejnovější články