Mindok u nás vydá Mars: Teraformace s kostkami
Novinka zdroj: Mindok

Mindok u nás vydá Mars: Teraformace s kostkami

17. 10. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Mars: Teraformace je stále opravdu hodně oblíbenou deskoherní značkou, a to i přes kontroverzi autorského studia ohledně užití umělé inteligence při výrobě. Nicméně nedá se nic dělat, herně jde opravdu o moc hezké sci-fi pro pokročilé hráče, které se neustále rozšiřuje skrze různé expanze. A jelikož je značka populární i u nás, rozhodl se Mindok časem vydat i Mars: Teraformace – Kostková hra.

Mars: Teraformace – Kostková hra zdroj: Mindok

Jde o samostatnou hru, která nevyžaduje předběžné znalosti hlavního projektu. Proto by si ho kromě fanoušků měli užít i nově příchozí, kteří s rudou planetou dosud neměli tu čest. I přes zvolený název je však projekt spíše karetní hrou. Nicméně je samozřejmě velkou pravdou, že právě házení kostkami hraje významnou roli, jelikož šestistěnky zastupují veškeré zdroje, jež během partií získáváte.

Proto relativně velká část úspěchu spočívá na náhodě, tedy i na štěstí. Na každé kostce se nalézají 3 obyčejné zdroje, 2 neobvyklé a 1 vzácný, a na základě toho, co vám zrovna padne, můžete vykonávat různé akce, včetně vyrábění dalších kostek, zvyšování teploty a kyslíku, pokládání dílků měst či zeleně a získávání bonusů. Aby ovšem úspěch nezávisel jenom na bezhlavém házení, existuje hned několik různých možností, jak s kostkami dodatečně manipulovat, přirozeně za určitý obnos.

Titul je určený pro 1 až 4 hráče, kterým teraformace tentokrát zabere zhruba 45 minut. S ohledem na pravidla Mars: Teraformace – Kostková hra spadá spíše do kategorie lehčích až středně těžkých titulů. Podle ohlasů se vám pak tahle odbočka buď bude zamlouvat, nebo ji odsoudíte. Asi záleží na tom, jaký vztah k podobným hrám máte.

Datum uvedení české verze prozatím není specifikované. Což pravděpodobně znamená, že se dočkáme až v průběhu příštího roku.

Nejnovější články