Mindok vydá rodinné budování Města od autora Lamalandu. Díky promu vás vezme i do Prahy a Brna
Novinka zdroj: Mindok

Mindok vydá rodinné budování Města od autora Lamalandu. Díky promu vás vezme i do Prahy a Brna

13. 6. 2024 9:21 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

S projekty Phila Walkera-Hardinga se mohli tuzemští hráči seznámit již několikrát a pokaždé se jednalo o něco aspoň minimálně zajímavého. Ať už jste se pustili do 3D budování krychliček v Monolythu, užívali si rodinný hlavolam Lamaland nebo se vydali bojovat s Knihou kouzel, vždy to stálo minimálně o pozornost. Tudíž je pravděpodobné, že se to bude týkat i jeho novinky s naprosto generickým a dle mého špatně zvoleným názvem – Města, kterou u nás vydají lidé z Mindoku.

Autor ji tentokrát vytvořil v tandemu se Stevem Finnem (Biblios nebo Herbaceous), které ještě doplnil Jorge Tabanero Redondo v roli ilustrátora. I když se pak v tomto případě míří už na trochu odrostlejší hráče (10+), stále jde o rodinnou radost s jednoduchými pravidly, ke které mohou usednout 2 až 4 hráči na zhruba půl hodiny až čtyřicet minut. A co během nich budou dělat? Vymýšlet ty nejlepší městské čtvrti.

Celá partie se hraje na osm kol, během nichž si hráči postupně vybírají komponenty ze společné nabídky. Bere se vždy po jednom, takže si každý musí rozmyslet, co se mu zrovna hodí nejvíc a ideálně přemýšlet i pár kroků dopředu. Nicméně pokaždé platí, že si vezmete 1 bodovací kartu, 1 destičku města, 1 až 2 destičky s různými městskými prvky/zajímavostmi a 2 až 4 dílky budov.

Hlavním stavebním kamenem se stanou právě destičky města, které se skládají z políček parku, vodních ploch a míst pro budovy. Na ty se posléze umisťují dílky stejné barvy, čímž se mohou vytvořit stavby, jež budou mít 1 až 4 patra. Pokládáním jednotlivých komponent (včetně 3D domečků) plníte různé úspěchy a získáváte body ze svých bodovacích karet. Vítězem nakonec je ten, kdo bodů získal nejvíce.

Navštívit tímto způsobem půjde i několik známých měst, kde každé nabízí svou vlastní speciální výzvu. Ve výčtu naleznete třeba australské Sydney, italské Benátky, betonovou džungli New Yorku nebo třeba Buenos Aires. Aby se však tuzemští hráči mohli těšit na nějakou specialitu, chystá Mindok speciální promo desku s Prahou a Brnem.

Do budování v tuzemské verzi se půjde pustit ještě během tohoto roku, odhadem někdy koncem léta, případně na podzim.

Nejnovější články