Moře draků přistupuje k „tetrisovým“ hrám zase trochu jiným způsobem
Novinka zdroj: Fractal Juegos

Moře draků přistupuje k „tetrisovým“ hrám zase trochu jiným způsobem

27. 6. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Mindok minulý týden oznámil překlad abstraktní hry Nebula od chilského studia Fractal Juegos a jak se tento týden ukázalo, není to jediná hra tohoto týmu, která se díky Mindoku dočká češtiny. Tou další je Sea Dragons, která v naší mateřštině vyjde jako Moře draků.

Jedná se o rodinnou hru pro 2 až 5 hráčů již od osmi let, kterou si zahrajete za 30 až 45 minut. Hře dominuje společná hrací deska rozdělená do čtyř kvadrantů představujících mořská království. A do těchto moří budete vysílat své draky hraním karet.

Na kartách jsou tetrisové dílky, v jejich tvaru na plán vyskládáte jednotlivé části těla vašeho draka, přičemž se nesmíte dotýkat svého jiného draka, nechcete se dotýkat draků ostatních hráčů, protože tím získávají poklady, a naopak chcete sami posbírat poklady na plánu, vyhnout se vírům a potopit pirátské lodě, které do zdejších vod vnášejí neklid.

Potápěním lodí zároveň získáváte karty úkolů, které jsou jedním z hlavních zdrojů vítězných bodů. Další body plynou ze získaných pokladů a převahy v jednotlivých královstvích. Hra Moře draků vyjde koncem letošního roku.

Nejnovější články