Na budování Říma ve Foundations of Rome naváže moderní Foundations of Metropolis
Novinka zdroj: Arcane Wonders

Na budování Říma ve Foundations of Rome naváže moderní Foundations of Metropolis

8. 7. 2024 14:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Společnost Arcane Wonders v roce 2022 uvedla strategii Emersona MatasuuchihoFoundations of Rome, která oslavovala krásy antického Říma, jež jste s ostatními hráči pomohli sami vybudovat. Co se týče ohlasů fanoušků i kritiků, šlo o velice pěkný herní zážitek, který si nyní vysloužil samostatné pokračování Foundations of Metropolis.

V něm se vrací skoro celý předchozí tým (v roli ilustrátora se objeví Joe Shawcross místo Stephena Gibsona), který se přesouvá do moderní doby. Herní mechanismy a jednotlivé prvky zůstávají povětšinou na svém místě, jenom se uzpůsobí aktuální době a zasazení do přítomnosti.

Hráči tedy budou zápolit o titul nejlepšího architekta na poli celkově tří kol. O to se snaží tím, že skoupí původní pozemky, na nichž postaví nové budovy a rozvinou tak město k lepším zítřkům.

S postupem času se dostanou dokonce k takovým budovám, které vyžadují více pozemků najednou. Těmito kroky dojde na sbírání prestiže, která slouží jako forma vítězných bodů. Hráč s největší prestiží na konci hry proto zvítězí a uzme si přislíbený titul.

Vzhledem k pouhým mírným změnám opět platí, že budování metropole je určené pro 2 až 4 lidi, kteří se zabaví na zhruba 60 minut. A stejně jako u předchůdce platí, že nejde o vyloženě komplexní zážitek, takže není třeba sáhodlouze studovat pravidla. Zkrátka nejde o žádnou hutnou eurovku.

Foundations of Metropolis do obchodů zamíří v průběhu srpna za cenu zhruba 1 200 korun.

Nejnovější články