Na český trh se pomalu blíží solitérní Temný rytíř, jízda vlakem kolem světa a nástupce Zbodni salát
Novinka zdroj: Cryptozoic

Na český trh se pomalu blíží solitérní Temný rytíř, jízda vlakem kolem světa a nástupce Zbodni salát

27. 4. 2023 10:58 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Svět DC Comics v různých mediích příliš nepřesvědčuje. Zatímco filmový vesmír brzy projde výraznou obměnou, která snad dá úspěšně zapomenout na poslední přešlapy, jako je Black Adam a druhý Shazam!, tak ve vodách videoherních vyhlížení Gotham Knights zklamali a ukázka ze Suicide Squad: Kill the Justice League zanechala tak výraznou pachuť, že vývojáři projekt raději odložili. Tudíž je snad načase navrátit se k osvědčeným klasikám.

A tento návrat půjde udělat už relativně brzy u českého vydání hry Batman: Návrat temného rytíře – Desková hra, kterou na trh přinese vydavatelství Blackfire. Příprava tohoto překladu zabrala docela velké množství času, avšak společnost konečně oznámila, že projekt míří do tisku. Opět se proto přiblížil svému vydání, a to rovnou v deluxe verzi s pěknými figurkami.

Hra je určená primárně pro sólisty, kteří se vydají do světa kultovního komiksového příběhu od Franka Millera. V rámci čtyř misí se postaví různým padouchům, zatímco je neustále bude stíhat vyčerpání. Jednotlivé scénáře si navíc lze zahrát samostatně, případně je propojit do jednoho velkého tažení, kde se výsledky z jedné mise přenáší do další. Případně ke hraní přizvěte jednoho kamaráda/kamarádku, jež se zhostí odvrácené padoušské strany.

Chápeme ale, že „pláštěnkové“ příběhy nejsou pro každého. Proto neseme zprávy i pro všechny vláčkové nadšence. BoardBros totiž úspěšně dokončili překlad rozšíření Vlakem kolem světa pro strategii Mini Express, které by mělo dorazit někdy na podzim. Tento přídavek je navíc pořádně napěchovaný novým obsahem.

Nabízí dvě nové oboustranné mapy, na kterých se skrývá Velká Británie, Japonsko, Španělsko a Tchaj-wan. Každá z těchto zemí nabídne unikátní zážitek, kdy jednou budete stavět tunely, zatímco příště se pokusíte spojit všechny 4 japonské ostrovy. Součástí je také hned několik dodatečných modulů, jako je deska zdanění nebo dynamické pořadí hráčů.

A u stavění ještě chvíli zůstaneme. Mindok totiž oznámil, že se postará o tuzemské vydání hry Point City. Jde o menší titul a duchovního nástupce Zbodni salát, který jste mohli nedávno získat v kampani na Kickstarteru. Kombinuje dohromady karty a engine building, kdy 1 až 4 hráči budují město za pomoci více než 150 oboustranných karet a za doprovodu jednoduchých, leč kouzelných ilustrací. Společnost se zároveň s určitou pravděpodobností postará i o uvedení další hry ze zmíněné kampaně – Deep Dive, ale na vyložené oznámení si ještě musíme počkat.

Aby byl výčet novinek kompletní, tak ještě jedna rychlovka od TLAMA games. Společnost oznámila, že je naskladněné rozšíření Balearica / Italia pro kolonizační hru Concordia Venus. To přináší oboustranný herní plán, kdy jedna strana skrývá Baleárské ostrovy, zatímco druhá Itálii. K tomu je ještě přibalený rybí trh, přidávající rybu jako obchodní komoditu.

Nejnovější články