Na český trh vtrhli obávaní hašašíni v exotické karetní hře Belaad: Země učenců a bojovníků
Novinka zdroj: Blackfire

Na český trh vtrhli obávaní hašašíni v exotické karetní hře Belaad: Země učenců a bojovníků

24. 4. 2023 14:22 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Hráčům videoher pravděpodobně není Blízký východ, jeho kultura a zabijáci nijak cizí díky sérii Assassin’s Creed, zejména tedy jejímu prvnímu dílu. Ale na poli deskovek se jedná o poměrně neprobádané území, které se nám pokusí přiblížit novinka zvaná Belaad: Země učenců a bojovníků, kterou do obchodů vysílá vydavatelství Blackfire.

Belaad je silně tematický, karetní engine building, v němž se 2 až 6 hráčů rozdělí do soupeřících týmů. Můžete tu kopat za tábor království, prostý lid, nebo za obávané hašašíny (asasíny či zabijáky, chcete-li). Vaším úkolem pak bude pomocí hraní akčních karet dosáhnout svého cíle. Tím je pro království i lid získávat učence na svou stranu, zatímco hašašíni je vraždí.

„Ve zlatém věku islámu vzniká mnoho učenců, kteří všechny v zemi ohromují svými vynálezy a objevy. Mezitím království, které právě objevilo sílu vědění, začne tyto učence ovlivňovat, aby posílilo monarchii a mělo z vlády v zemi větší zisk. Lidé, kteří si všimnou záměrů sultána a jeho poddaných, se však postaví království a snaží se těmto učencům pomoci. Uprostřed sporu mezi lidem a královstvím povstane sekta zvaná hašašíni (vrazi). Věří, že moc je kořenem veškeré korupce a musí být zničena. Hašašíni proto vedou k zabíjení těchto učenců,“ stojí v oficiálním popisu hry.

zdroj: Blackfire

O vítězství ale rozhodnou vítězné body, které přinášejí jak již zmínění učenci, tak je můžete získat i vojenským způsobem. Akčními kartami budete vylepšovat své postavy (sultána, pokladníka a další za království, kazatele či hrdinu za lid a špióna či vůdce sekty za hašašíny), budete okrádat ostatní hráče o peníze a vyhlašovat jim války.

Celé by vám to mělo zabrat mezi 30 a 60 minutami a nejlepší na tom je, že se do těchto exotických končin můžete vydat již o tomto víkendu. Vydavatelství Blackfire má totiž hru Belaad: Země učenců a bojovníků již skladem, začíná jí rozesílat do obchodů na předobjednávky a už v pátek si pro ní můžete doběhnout.

Nejnovější články