Na Gamefoundu se objevila deskoherní cesta Vikingů v kooperačce Valheim: The Board Game
Novinka zdroj: Mood Publishing

Na Gamefoundu se objevila deskoherní cesta Vikingů v kooperačce Valheim: The Board Game

3. 10. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Začátkem léta studio Mood Publishing oznámilo, že chystá stolní adaptaci videoherního survival fenoménu Valheim, který se stále nachází v předběžném přístupu. A vzhledem k tomu, že právě na Valheim: The Board Game odstartovala kampaň na polské crowdfundingové platformě Gamefound, je vysoce pravděpodobné, že na stůl dorazí dříve než plná verze na počítače.

Pokud se ovšem podíváme na doposud vybranou částku, která „teprve“ překročila hranici 20 milionů korun, nelze se ubránit dojmu mírného zklamání. Jistě, pořád jde ve sférách deskovek o částku věru macatou a je pravděpodobné, že většina lidí si stěžovat nebude. Vzhledem k videoherní licenci a popularitě předlohy se ale dá předpokládat, že si tvůrci přeci jen věřili na silnější odpich. Leč je jistě pravdou, že doby, kdy se Valheim objevoval na předních příčkách popularity, jsou asi nenávratně pryč.

Nicméně z produkčního a herního hlediska se zdá být všechno v pořádku. Pro osvěžení uvedeme, že Valheim: The Board Game bude kooperativní hrou až pro čtyři hráče (sólový režim součástí), kde se v kůži chrabrých Vikingů snažíte zalíbit Všemocnému přežíváním v titulní říši. Tu na stole dají dohromady čtyři různorodé biomy (Louky, Černý les, Bažiny a Hory), které naleznete na jednotlivých hexových políčkách, jež postupně objevujete.

zdroj: Mood Publishing

Kostra hraní bude z větší části kopírovat předlohu. Znamená to, že si na začátku vytvoříte svého bojovníka, vybavíte ho základními předěmty a následně ho pošlete objevovat svět, kde potká nejen různé nestvůry a protivníky, ale především zdroje. Ty využije ve své chatrči, která slouží jako oáza bezpečí a vaše základna. Zde lze nabrat síly na další dobrodružství, postupně se vylepšovat, vařit jídla a především vyrábět nové kusy výbavy. Jakmile naberete vše potřebné, bude možné vyrazit na jednoho ze čtyř bossů, kteří představují tu největší místní výzvu.

Jedno sezení zabere zhruba dvě hodiny a dostanete se k němu už za 1 650 korun, na něž vás vyjde standardní verze. Za deluxe verzi si už docela připlatíte (stojí skoro 3 tisíce), ale zase jsou její součástí i figurky pro nepřátele, dřevěné žetony, bavlněný pytlíček a 3D kartonový domeček. Za další tisícovku navíc pak dostanete ještě Haldora a jeho dobroty, které představují holografické karty, exkluzivní vybavení, další figurka a poklad se 7 kovovými mincemi.

Za celkových 5 570 korun získáte tohle všechno plus add-ony, kam patří miska na kostky, figurka drakkaru, neoprenová podložka, exkluzivní kostky, STL soubory pro všechny figurky, obaly na karty a upgrade domečku, abyste do něj mohli házet kostky. Všechny přídavky si ale lze dokoupit i samostatně.

Cena dopravy se v tomto případě odhaduje na 330 až 710 korun podle zvolené úrovně a finalizace částek. Na svou objednávku navíc nebudete čekat příliš dlouho, jelikož Valheim: The Board Game připluje už někdy v průběhu října příštího roku.

Nejnovější články