Na Kickstarter zamířil survival In the Heart of Darkness
Novinka zdroj: The Moongrel

Na Kickstarter zamířil survival In the Heart of Darkness

21. 10. 2022 13:14 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Jim Searcy, kterého můžete znát pod přezdívkou The Moongrel, hráčům v minulosti přinesl třeba kartičkovou záležitost Sleep Tight, ve které jste utíkali před Sandmanem, či fantasy výpravu Dungeons of Draggmar, která byla plná kobek a nemrtvých, s nimiž jste se do řeči úplně pouštět nechtěli. Nicméně tvůrce nelení a přináší další projekt, jímž je kooperativní survival horor In the Heart of Darkness.

V něm se podíváte do roku 1924, přesněji na malý makabrózní ostrov Mora, kde se nachází důl, jenž byl před nějakým časem kvůli nevysvětleným incidentům uzavřen. A jak velice brzy po příjezdu na ostrov zjistíte, nečeká vás tu mnoho pozitivních překvapení.

Výprava by měla podle tvůrce nabídnout vtahující a dynamický tahový zážitek s rychlým tempem (až pro čtyři hráče, avšak hratelný i sólo), kde se pokusíte přežít za pomoci taktiky, voleb a interakce s ostatními. Jedna seance by měla trvat od 15 do 40 minut, během nichž je klíčové prozkoumávat jednotlivé lokace a hledat výbavu, s jejíž pomocí zkusíte zastavit místní monstra, a následně se pokusíte utéct z ostrova. Zážitek by to měl být ale natolik variabilní, že se můžete těšit i na velkou míru znovuhratelnosti.

Značnou část zážitku zprostředkují karty, kterých v krabici naleznete přes sto (výbava, protagonisté, události a karty temnoty), které jsou doplněné o mapu ostrova, kostky, kartonové figurky, žetony, pravidla a knihu scénářů.

Jestli vás hra In the Heart of Darkness zaujala, můžete její vznik podpořit v rámci právě probíhající kampaně na Kickstarteru, kde musíte přispět alespoň 44 dolary (zhruba 1 125 Kč), abyste získali samotnou hru spolu s její print-and-play verzí. Dobrou zprávou však je, že požadovaný obnos v podobě 4 000 amerických dolarů (zhruba 102 000 Kč) se vybral za pouhých 20 minut, přičemž v době psaní tohoto článku se vybralo již přes 850 %. To v praxi znamená, že se můžete těšit na hromadu odemknutých dodatečných cílů, v jejichž rámci naleznete nové hrdiny, další scénář, dodatečnou mapu či celkově lepší zpracování jednotlivých komponent.

K tomu si ale musíte připočíst dopravu, jejíž cena je pro Evropu aktuálně odhadována na 17 dolarů (450 korun). Jestli si ovšem potrpíte na kvalitu, tak za dalších 18 dolarů si ještě můžete dokoupit kvalitně zpracovanou neoprénovou mapu. Tvůrci prý udělají, co bude v jejich silách, aby pokryli evropský VAT a nemuseli ho tak platit podporovatelé. Jelikož se jim to podařilo v předchozích dvou kampaních, vidle by do toho podle jejich slov mohl hodit jen nový zákon.

Hru si na BoardGameGeeku již nyní můžete přidat do seznamu přání (jsou s tím spojeny dodatečné bonusy, stejně jako se skupinou na Facebooku), kdy ale tou zajímavější informací by pro vás mohlo být, že si ji lze i vyzkoušet, a to exkluzivně na Tabletopii. Předpokládané vydání plné verze je aktuálně stanovené na prosinec 2023.

Nejnovější články