Na Kickstarteru započal sběr hmyzu ve hře Insectarium
Novinka zdroj: Snowbright Studios

Na Kickstarteru započal sběr hmyzu ve hře Insectarium

13. 9. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Měli jste skoro přesně tři měsíce na rozhodnutí, zda vám sbírání hmyzu přijde nudné, nechutné či vlastně docela zábavné. Pokud jste nakonec došli k poslední možnosti, tak se na vědomost dává, že studio Snowbright úspěšně spustilo crowdfundingovou kampaň na chystaný projekt Insectarium.

Jak jste mohli zjistit už z našeho staršího článku, jedná se o herní dítko Kristen Mott, jež se v podstatě na hry se zvířecí tematikou specializuje. Tentokrát se pustila do nepříliš oblíbeného světa lezoucích potvůrek, který využívá jako kulisu pro rodinné sbírání sad lákající především na velkou přístupnost, relativně malé rozměry a přirozeně právě to téma.

Veškerá snaha se odehrává na poli devíti kol, jež vám zaberou 30 až 45 minut. Během nich se sólisté či skupiny až čtyř nadšenců snaží vyhotovit tu možná nejpůsobivější výstavku s roztodivnými exempláři, aby ji mohli vystavit ve velkém insektáriu, případně v zoologické zahradě.

Insectarium zdroj: Snowbright Studios

Sestává to z průzkumu dvora, kde naleznete karty exemplářů a vybavení, stejně jako odpovídající žetony. Jakmile kartu seberete, umístíte ji na desku, čímž tvoříte sloupce a řádky s jednotlivými kusy. Zmíněné žetony pak umístíte na boční stranu desky, čímž si určíte, jaké barvy a typy karet budou na konci bodované. Případně je lze směnit za aktivaci schopností u karet vybavení.

Přirozeně by nešlo, aby taková výstavka působila škaredě. Proto byla do práce povolaná ilustrátorka Meg Lemieur (Defenders of the Wild), která se postarala o malebnou vizuální stránku. To, jestli se hra povedla, můžete zjistit z digitální ochutnávky v Tabletop Simulatoru, případně vyčíst z rozpracovaných pravidel.

O tom, že je sbírání hmyzu skutečně spíše podivínským koníčkem, svědčí i projevený zájem fanoušků, který zatím není nikterak oslnivý. Na Kickstarteru se zatím povedlo vybrat 205 tisíc korun od 168 uživatelů, což oproti požadovaným 170 tisícům není o moc víc. Důležité však je, že se Insectarium úspěšně zafinancovalo.

Základní krabici dostanete při útratě ve výši alespoň 800 korun. Deluxe varianta stojí lehce přes 1 700 a nabízí resinové žetony a pět figurek hmyzu. Sympatickou možnost představuje úroveň za 1 150 korun, díky níž získáte hru a navíc jednu kopii darujete školám. Na zájemce o další hry studia čekají ještě napěchovanější balíčky v hodnotě 3 450 a 6 850 korun, které kromě novinky skrývají i starší projekty.

Jistou komplikací by pro tuzemské hráče mohla představovat doprava, jelikož celek zjevně neposílá balíky do Evropy. Leč pevně věřím, že se hra k nám časem dostane, ať už oficiálními, či alternativními způsoby. Jisté nyní každopádně je, že vyjít by měla v létě 2025.

Nejnovější články