Na louce se za pár měsíců dočká kampaňového rozšíření Kniha dobrodružství
Novinka zdroj: Rebel

Na louce se za pár měsíců dočká kampaňového rozšíření Kniha dobrodružství

26. 8. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Oblíbená rodinná hra Na louce je plná pestrobarevných, akvarelových ilustrací na stovkách karet, které coby pozorovatelé přírody sbíráte a snažíte se splnit požadavky jejich zahrání, abyste z nich měli vítězné body. Alternativně se vydáváte k ohništi, kde provádíte akce a plníte další cíle, navyšující vaše bodové konto.

Deskovka se nejen v zahraničí, ale i u nás setkala s úspěchem, díky němuž si před časem vysloužila rozšíření Po proudu, na které brzy naváže další rozšíření zvané Kniha dobrodružství. Jeho středobodem je skutečně kniha, která je plná puzzlů a výzev napojených na scénáře obsazené v příručce (k nahlédnutí v češtině zde).

V rozšíření je celkem šest scénářů nazvaných výlety, kde každý svým způsobem pozměňuje a obohacuje základní pravidla hry. Jednotlivé scénáře jsou jakýmsi příběhovým představením nových mechanismů, s nimiž můžete hru hrát opakovaně.

Na výlety se můžete vydávat v libovolném pořadí a zahrát si třeba jen jeden z nich, nebo je můžete propojit do ucelené kampaně. V takovém případě se doporučuje odehrát je všechny ve stejném složení hráčů, jelikož vítěz se určí až po odehrání všech výletů.

Z každé výhry si totiž na svůj arch zapíšete bodovací hvězdičky, které zároveň můžete získat i za dosahování úspěchů v jednotlivých scénářích. Kdo jich má po dokončení všech výletů nejvíce, stává se mistrem pozorovatelem. Rozšíření Kniha dobrodružství má pak jen tu nevýhodu, že se nedá kombinovat s rozšířením Po proudu. Česká verze od vydavatelství Blackfire dorazí letos na podzim.

Nejnovější články