Na Netflixu si můžete, ale opravdu nemusíte pustit nový film podle klasické deskovky Werewolf
Novinka zdroj: Netflix

Na Netflixu si můžete, ale opravdu nemusíte pustit nový film podle klasické deskovky Werewolf

25. 10. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

Streamovací služba Netflix v tomto týdnu uvedla premiéru rodinného francouzského filmu Family Pack, či počeštěně Vlkodlaci z Temného hvozdu, který – ač to tak z názvu na první dobrou nemusí být patrné – adaptuje klasickou stolní hru The Werewolves of Miller's Hollow (možná znáte její starší varianty Werewolf či Městečko Palermo).

V této karetní hře se hráči chopí tajných rolí – někteří jsou relativně obyčejní vesničané se zvláštními schopnostmi, jiní jsou vesničany, kteří se po setmění proměňují ve vlkodlaky. Jedná se o konverzační hru, v níž všichni hráči u stolu na noc zavřou oči, aby se probudili jen vlkodlaci a usmrtili jednoho z vesničanů.

Následně se všichni probudí a diskutuje se o tom, koho skupina nechá popravit. Cílem vesničanů je zbavit se vlkodlaků a naopak. Stejná hra se stala hlavním motivem zmiňovaného snímku, který láká na de facto premisu starého dobrého Jumanji z roku 1995.

Moderní rodinka si rozloží deskovku a než se všichni nadějí, ocitají se uprostřed středověku sužovaného vlkodlaky. S předlouhou už se tu ale pracuje jen minimálně a na filmu je toho bohužel jen velmi málo k ocenění.

Scénář, celkový děj i dialogy jsou zoufale nefunkční, dětinský humor až příliš tlačí na pilu, je okatý a nenápaditý a efekty jsou přímo žalostné. Přítomnost dávné hvězdy Jeana Renoa je pak vlastně jen na škodu. Zkrátka a dobře, Family Pack je zbytečným filmem pro ty nejotrlejší diváky, který dělá filmům podle deskovek velmi špatné jméno. Byli jste varováni…

Nejnovější články