Na Zimu mrtvých a Na vlnách neznáma naváže sci-fi Wandering Galaxy
Novinka zdroj: Plaid Hat Games

Na Zimu mrtvých a Na vlnách neznáma naváže sci-fi Wandering Galaxy

11. 7. 2024 11:30 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Série Crossroads od studia Plaid Hat Games je založená na spolupráci hrdinů, kteří se snaží přežít nástrahy a výzvy daného světa. Tuhle kratochvíli jste si mohli vyzkoušet i v češtině třeba v apokalyptické Zimě mrtvých: Cesty osudu nebo ve fantasy s námořníky Na vlnách neznáma. A časem se k tomu (alespoň tedy v cizojazyčné verzi) přidá vesmírná novinka Wandering Galaxy.

Tentokrát se podíváte na osudy posádky mezihvězdné lodi, která nepatří vyloženě ke kladným. Spíše jsou to psanci, kteří se snaží zbohatnout, případně uzmout trochu té slávy pro sebe. Hlavně potřebují získat dostatek financí na to, aby splatili půjčku na svou loď. Proto vyrážejí na nebezpečné a častokrát šílené mise, které se mohou nepěkně zvrhnout.

Jestli jste někdy hru z této série hráli, moc dobře víte, že jde o výpravný zážitek, který dává důraz na váš vlastní příběh a jeho formování. Proto si vytvoříte svou postavu (vyberete rasu, příběhové pozadí), která bude mít na starost některou z prací na lodi. Každý z hráčů pak využívá svůj vlastní balíček karet, které si neustále upravujete tím, jak budete procházet kampaní a odemykat nové vybavení, přátelé či schopnosti.

Wandering Galaxy: A Crossroads Game zdroj: Plaid Hat Games

Celkově se lze těšit na opravdu pěkné množství obsahu, jelikož krabice nabídne tři kampaně, které dají dohromady přes 70 unikátních misí a stovky událostí. Během nich budete cestovat vesmírem, objevovat navštívené lokace, plnit jednotlivé úkoly a postupně se rozvíjet. Abyste se do dobrodružství ponořili opravdu naplno, můžete využít doprovodné aplikace, kde naleznete namluvený příběh, hudbu a zvukové efekty. Jedno sezení zabere zhruba jednu hodinu a usednout k němu může 1 až 6 hráčů.

Nástrahy galaxie přilákaly už více než 700 podporovatelů, kteří utratili přes 1,3 miliony korun. V rámci kampaně je dostupná jen jedna verze, která stojí zhruba 1 400 korun. Nabídne mapu vesmíru, knihu lokací, kartonové figurky, karty, kostku příležitostí, žetony a další potřebné komponenty. Další úrovně jsou pouze různá výhodná komba se staršími tituly ze série.

Doprava vychází na třetinu ceny samotné hry, tedy 470 korun a k výsledné částce je tradičně potřeba připočíst daň. Na dodání nebudete čekat příliš dlouho, jelikož Wandering Galaxy stíhá ještě konec tohoto roku.

Nejnovější články