Nadějná deskovka Horror on the Orient Express od tvůrce Nemesis vyjde v češtině!
Novinka zdroj: Chaosium

Nadějná deskovka Horror on the Orient Express od tvůrce Nemesis vyjde v češtině!

7. 10. 2024 11:00 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

České vydavatelství Rexhry si zjevně potrpí na Lovecraftův mythos. Jak jinak si vysvětlit, že po famózní deskovce Cthulhu: I smrt může zemřít, která už se dočkala rozšíření a další velkou krabici má na cestě, se společnost pouští do další chapadlovité hry Horror on the Orient Express: The Board Game?

Z názvu nám trochu vypadl důležitý údaj, a to konkrétně nadpis „Call of Cthulhu“, který nám prozrazuje, že deskovka vychází ze slavného stolního RPG. Orient Express pak zase dává tušit, že se ocitneme na palubě pokřiveného vlaku, který s námi bude uhánět do říše šílenství.

Jedná se o kooperativní deskovku, za níž stojí dosud neznámý autor Michał Gołąb Gołębiowski, ale rovněž velmi dobře známý Adam Kwapiński, tedy designér takových pecek jako Nemesis, Lords of Hellas či Frostpunk: Desková hra. Už jenom kvůli jeho rukopisu je moudré zpozornět.

O hře jsme se podrobněji rozepsali letos v dubnu, kdy vybírala peníze na svůj vznik na Kickstarteru. Nakonec se jí podařilo od 13 tisíc hráčů vybrat v přepočtu 38 milionů korun, což je famózní výsledek. Na hru se můžete těšit v druhé polovině příštího roku a českému vydavateli Rexhry se zalíbila natolik, že ji v češtině vydá rovnou s úplně všemi rozšířeními.

Nejnovější články