Nastartujte svého mecha a potulujte se pustinou v kooperativní deskovce The Waste of Parts
Novinka zdroj: Sky Kingdom Games

Nastartujte svého mecha a potulujte se pustinou v kooperativní deskovce The Waste of Parts

10. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Ondřej Partl |

Už z bezpočtu filmů, knih, digitálních her a deskových her víme, že budoucnost pravděpodobně nebude příliš veselá. Jedním ze scénářů je třeba to, že se v důsledku nějaké nehezké pohromy svět promění v dlouhou a nehezkou poušť. Podobně, jako se to stalo třeba v deskové hře The Waste of Parts.

Novinka pochází z útrob studia Sky Kingdom Games, které můžete znát asi hlavně díky The Isofarian Guard nebo The Stonebound Saga. K jejímu oznámení došlo chvilinku před německým Spielem, což mimo jiné znamená, že se prozatím do světa vypustilo jenom to nejdůležitější množství informací.

Proto se ví, že v tomto případě si na své přijdou buď sólisté, nebo nadšenci do spolupráce. Budete se totiž až v pěti lidech snažit projít titulní Pustinou dílů až k bezpečnému útočišti, a to v útrobách chodícího krabího mecha. Tento úkol vám budou komplikovat noční příšery, které se vás pokusí zneškodnit a stáhnout do nejtemnějších hlubin, jako se to stalo už mnohým před vámi.

Designér Evan Duda se rozhodl, že v tomto případě budou hrát hlavní housle karty a kostky. Na kartách naleznete různé upgrady pro váš stroj, kterým ho dodatečně obrníte, aby se do jeho trupu nikdo nedostal. Pokud se to však stane, budou se vám hodit zbraně, lékárničky a jiné kusy výbavy, jež vám proti zlu propůjčí jistou výhodu. Kostky pak využijete ve střetech, kde se pokusíte porazit dotěrná monstra a zamezit škodám.

Do toho všeho pak promlouvají další prvky, jako je hluk, který při pohybu vydáváte, síla pancíře, a samozřejmě vzdálenost. Navíc každá z postav má své unikátní dovednosti, které vám v přežití pomohou. Obsluha toho všeho by rovněž měla být velice intuitivní, a to i díky ciferníkům a speciálně navržené desce od Game Trayz.

Další informace o The Waste of Parts se zájemci dozví 19. listopadu, kdy se spustí crowdfundingová kampaň na platformě Gamefound. Tam už si mimo jiné můžete i prohlédnout doprovodnou grafiku a podrobněji se podívat na to, jak by měly vypadat ilustrace. Případně zhlédněte video výše.

Nejnovější články